Δοκιμάζουμε τη νέα Mercedes GLB
6 Φωτογραφίες »

Δοκιμάζουμε τη νέα Mercedes GLB

Δοκιμή: Mercedes GLB 200 με 163 PS

240.451 Επισκέψεις στο άρθρο (17/2/2024)

- Ετοιμοπαράδοτο και με εκπτώσεις ανάλογα τον dealer
- Πολυτέλεια & τεχνολογία στην καμπίνα, ενώ κάθεσαι αφ`υψηλού
- Τεράστιοι χώροι για επιβάτες & αποσκευές
- Με 163 άλογα, αυτόματο κιβώτιο & άκρως ζωντανές επιδόσεις
- Εξαιρετική ποιότητα κύλισης & αθόρυβο-αρχοντικό πάτημα

Επιβλητική σε εμφάνιση & τα κάνει όλα!

Δεν χωράει αμφιβολία πως η Mercedes-Benz διαθέτει μιας από τις «υγιέστερες» γκάμες μοντέλων SUV στην αγορά καλύπτοντας ανάγκες που ξεκινούν από ένα compact πολυτελές μοντέλο, όπως η ανανεωμένη GLA και φθάνουν μέχρι τον off-road θρύλο του G-Wagen. Κάπου στη μέση βρίσκεται και η Mercedes GLB, η οποία είναι αυτή τη στιγμή ετοιμοπαράδοτη στην έκδοση GLB 200 με τα 163 άλογα και αυτόματο κιβώτιο, όπως αυτή που δοκιμάζουμε. Σημειώστε πως, βάσει της διαθεσιμότητας και του dealer που θα επιλέξετε δεν αποκλείεται να επωφεληθείτε από κάποιες πιθανές εκπτώσεις (δείτε εδώ τον τιμοκατάλογο).

Παρότι ελάχιστα κοντύτερη και στενότερη από την GLC, η GLB με μήκος 4.634 και πλάτος 1.834 χιλιοστά δείχνει πολύ διαφορετική. Κάτι σαν μια εγγονή της επίσης γεμάτης γωνίες GLK και με 24 χιλιοστά μεγαλύτερο ύψος (για να αποκτήσει «αέρα» για την 3η σειρά θέσεων, την οποία όμως δεν διέθετε το μοντέλο που δοκιμάσαμε), θέλει να μοιάσει στο στυλ των GLS και G-Class.

GLB 200 με 46.900 ευρώ

Το οικογενειακό SUV της Mercedes είναι ετοιμοπαράδοτο στην Ελλάδα στην «γεμάτη» έκδοση GLB 200 με τον -1,3 λτ. και 163 ίππων- κινητήρα της μικρότερης A-Class συνδυασμένο με ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7G-DCT, στην τιμή των 46.900 ευρώ, ωστόσο αναλόγως τον dealer μπορούν να υπάρξουν επιπλέον εκπτώσεις. Μάλιστα ο εξοπλισμός περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα για άνεση και ασφάλεια, καθώς και το σύστημα infotainment MBUX που λειτουργεί και με προηγμένο σύστημα φωνητικών εντελών: Ο οδηγός ή κάποιος επιβάτης αρκεί να πει «Hey Μercedes» για να ανοίξει ο δίαυλος επικοινωνίας και να ζητήσει τις ρυθμίσεις ή και τις πληροφορίες που χρειάζεται.
Σελίδα 2Εσωτερικό: Πολυτελές & high-tech
Σελίδα 3Χώροι-Πρακτικότητα: Έχει ταλέντο
Σελίδα 4Κινητήρας: Ζωντανές επιδόσεις με συγκρατημένη κατανάλωση
Σελίδα 5Οδική συμπεριφορά: Στης οικογένειας το ρυθμό
Σελίδα 6Η άποψή μας
Σελίδα 7Μετρήσεις & τεχνικά χαρακτηριστικά
NEO TRANSPORTER
test center