Δοκιμάζουμε το ανανεωμένο σε εμφάνιση και κινητήρα Kia Sportage στην έκδοση GT Line με σπορτίφ αισθητικά στοιχεία και σας αναφέρουμε...

Νέος είναι ο προφυλακτήρας και πίσω: οι απολήξεις της εξάτμισης είναι ψεύτικες. Η κανονική εξάτμιση είναι δεξιά πίσω από τον προφυλακτήρα.

Δοκιμή: Νέο Kia Sportage ντίζελ

63.567 Επισκέψεις στο άρθρο (6/1/2019)

H τέταρτη γενιά του Sportage δέχτηκε ένα upgrade. Στο «πακέτο» της αναβάθμισης περιλαμβάνεται η φρεσκαρισμένη σχεδίαση αλλά και ένας νέος κινητήρας diesel.

Στο φυσιολογικό χρονικό σημείο των τριών ετών από την πρώτη εμφάνιση της τεταρτης γενιάς του, το Sportage έρχεται και στην Ελληνική αγορά με ένα λίφτινγκ ή μια αναβάθμιση αν προτιμάτε, όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε π.χ. για τα smartphones. Οπτικά οι αλλαγές είναι αισθητές: υπάρχουν νέοι προφυλακτήρες με νέους αεραγωγούς και νέες θέσεις και σχήμα για τους προβολείς ομίχλης σε ό,τι αφορά το εμπρός μέρος. Πίσω αντίστοιχα, ενώ διατηρείται η κόκκινη «γεφυρα» ανάμεσα στα φώτα, έχει ανασχεδιαστεί κι εδώ ο προφυλακτήρας και φέρει πλέον στα άκρα του τα φώτα της όπισθεν και κάποια ανακλαστικά. Συνολικά η εικόνα είναι πιο φρέσκια και αυτό θα βοηθήσει εμπορικά το Sportage, το οποίο φυσικά δεν αλλάζει τη συνολική φόρμα του και με μήκος στα 4,48 μέτρα (υπολογίστε συν 10 χλστ. για την έκδοση GT Line που δοκιμάζουμε εδώ) παραμένει στην καρδιά της μικρομεσαίας κατηγορίας. 

Βέβαια, εκτός από το κέλυφος, όλα τα upgrade που κάνουν οι εταιρείες πλέον, αφορούν οπωσδήποτε και το τεχνικό σκέλος, το λογισμικό αλλά και το… hardware. Aυτό το τελευταίο είναι ο κινητήρας ντίζελ των 1,6 λίτρων (με τις γνωστές εκδοχές των 115 και 136 ίππων).  Συνυπολογίστε και ένα σχετικό φρεσκάρισμα στο εσωτερικό κι έχετε μια καλή εικόνα για την ανανεωμένη εκδοχή του Sportage. Σε ό,τι αφορά τις τιμές, η βασική βενζινοκίνητη των 1,6 λίτρων ξεκινά από 22.590 ευρώ, η μεσαία ντίζελ (136 PS) ξεκινά από 25.990 ευρώ. Η σούπερ πλούσια GT Line που βλέπετε εδώ, με 19άρες ζάντες, φουλ πακέτο ηλεκτρονικών βοηθημάτων και σαφή ροπή προς την πολυτέλεια, ανεβαίνει στα 28.000 ευρώ.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

NEO TRAFIC
moto