Δοκιμάζουμε το ανανεωμένο αυτόματο τετρακίνητο Nissan X-Trail εντός και εκτός δρόμου και σας αναφέρουμε...

Αμεσα αντιληπτή γίνεται η προσπάθεια της Nissan να προσδώσει πιο premium χαρακτήρα στο ανανεωμένο X-Τrail.

Λεπτομέρειες εξωτερικής σχεδίασης του ανανεωμένου Nissan X-Trail.

Λεπτομέρειες εξωτερικής σχεδίασης του ανανεωμένου Nissan X-Trail.

Λεπτομέρειες εξωτερικής σχεδίασης του ανανεωμένου Nissan X-Trail.

Λεπτομέρειες εξωτερικής σχεδίασης του ανανεωμένου Nissan X-Trail.

Δοκιμή: Νέο Nissan X-Trail

96.598 Επισκέψεις στο άρθρο (13/9/2018)

Με μια σειρά ποιοτικών και τεχνολογικών αναβαθμίσεων, το ανανεωμένο Nissan X-Τrail βλέπει στον καθρέφτη τον πιο premium χαρακτήρα, που απέκτησε.

What is new
-
 Ανανεωμένο αισθητικά
- Με αυτόματη τετρακίνηση & Xtronic κιβώτιο
- 2,0 λτ. dCi κινητήρας ισχύος 177 ίππων
- Με 37.990 ευρώ (από 27.990 ευρώ η βασική)

Το λανσάρισμα της 3ης γενιάς του Nissan X-Trail πίσω στο 2014 συνδυάστηκε με τη μεταστροφή του ιαπωνικού μοντέλου προς έναν πιο εκλεπτυσμένο χαρακτήρα, όπως άλλωστε ορίζει η τάση των σύγχρονων crossover. Παράλληλα, ήρθε να παίξει και το ρόλο του 7θέσιου μοντέλου στην ευρωπαϊκή γκάμα τουλάχιστον της Nissan, χάρη στη σχετική (προαιρετική) του διάταξη. Σήμερα έφτασε η ανανεωμένη εκδοχή του, την οποία και δοκιμάζουμε πρώτοι, στην έκδοση με τον -όχι και τόσο εμπορικό ομολογουμένως- 2λιτρο turbodiesel κινητήρα των 177 ίππων, που για την ελληνική αγορά συνδυάζεται αποκλειστικά με Xtronic κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης και τετρακίνηση.

Ξεχωρίζει με το καλημέρα
To X-Trail θα συνεχίσει την πορεία του λοιπόν με ένα πιο κομψό και δυναμικό συνάμα αισθητικό προφίλ, το οποίο τονίζεται από την χαρακτηριστική πλέον V Motion μάσκα της Nissan. Συμπληρώνεται ιδανικά από τους νέους φανταχτερούς προβολείς με τα LED φώτα ημέρας και τους ανασχεδιασμένους προβολείς ομίχλης. Οι νέοι προαιρετικοί προβολείς LED, οι ανασχεδιασμένοι τροχοί των 17, 18 και 19 ιντσών (ανάλογα με την έκδοση) και μια σειρά νέων χρωμάτων (πορτοκαλί, κόκκινο, μπλε και σκούρο καφέ) συμπληρώνουν την εξωτερική αισθητική ανανέωσή του Nissan X-Trail. Οι νέοι προφυλακτήρες έχουν κάνει ακόμη πιο πληθωρικό το μήκος του X-Trail (4.690 από 4.643 χλστ.), το οποίο συνεχίζει φυσικά να «πατάει» στην ίδια με πριν CMF πλατφόρμα του ομίλου Nissan-Renault.

Από 21.990 ευρώ η βενζίνη και από 27.990 το diesel
Το ανανεωμένο Nissan X-Trail είναι διαθέσιμο από 21.990 ευρώ με κινητήρα βενζίνης 1,6 λτ. turbo 163 ίππων μόνο σε 4Χ2 και 5θέσια διάταξη. Σε diesel, η γκάμα έχει ως βάση των 1,6 dCi με 130 ίππους και επιλογή ανάμεσα σε 4Χ2 ή 4Χ4 μετάδοση με χειροκίνητο ή Xtronic κιβώτιο, καθώς και 5θέσια ή 7θέσια διάταξη καμπίνας. Η 2λιτρη dCi επιλογή των 177 ίππων, όπως στο μοντέλο της δοκιμής συνδυάζεται αποκλειστικά με τετρακίνηση και Xtronic κιβώτιο. Για τη «βασική» έκδοση Ν-Connecta με εξοπλισμό που περιλαμβάνει τα πάντα η τιμή είναι 37.990 ευρώ στην 5θέσια διάταξη, τα οποία κάθε άλλο από λίγα χρήματα είναι. Για την 7θέσια διάταξη και λόγω αλλαγής κλίμακας στη φορολόγηση για την ίδια εξοπλιστική έκδοση η τιμή ανεβαίνει στα 41.990 ευρώ.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Toyota
test center