Δοκιμάζουμε το ανανεωμένο Peugeot 308 GTI by Peugeot Sport με 272 ίππους στους μπροστά τροχούς και αναφέρουμε...

Εφόσον η άσφαλτος είναι καλή, τότε θα κινηθείς γρήγορα κρατώντας αγωνιστική τροχιά, ενώ αν θέλεις να παίξεις με το πίσω μέρος, τότε πάλι θα τα καταφέρεις δουλεύοντας τιμόνι και γκάζι.

Ένα διαμάντι στα 1.600 κυβικά. Το μοτέρ του 308 GTI αποδίδει 272 άλογα (!), στροφάρει λυσσαλέα, και με ενεργοποιημένη την επιλογή sport έχει και βαθύ μπάσο ήχο.

4πίστονες δαγκάνες σε δίσκους 380 χλστ. και ελαστικά Michelin Pilot Super Sport ακινητοποιούν το μοντέλο από τα 100 σε 35,2 μέτρα.

By Peugeot Sport και το σύστημα εξάτμισης από την πολλαπλή εξαγωγής μέχρι τέλους. Το σκάσιμο στις αλλαγές πανέμορφο ακόμη και στο κανονικό set-up.

To λογότυπο GTi κοσμεί το πίσω μέρος του κορυφαίου Peugeot 308.

Δοκιμή: Νέο Peugeot 308 GTI με 272 PS

31.836 Επισκέψεις στο άρθρο (25/3/2018)

Αυτό το λιοντάρι έχει άγριες διαθέσεις και πρέπει να το φοβάσαι, γιατί ο κινητήρας του βρυχάται σαν να επιβάλλεται στην αγέλη, ενώ όταν σε πάρει στο κυνήγι ορμάει τόσο γρήγορα και απειλητικά που δύσκολα θα ξεφύγεις από τα «δόντια» του.

What is new
- 1,6 THP με 272 άλογα
- Από 42.000 ευρώ
- Με torsen διαφορικό
- Το πιο σπορ 308

«Μπορεί να χωρέσει στις σελίδες αυτής της έκδοσης με premium προσανατολισμό ένα μοντέλο που για κάποιους είναι… mainstream;». Αυτή ήταν η αρχική μας απορία όταν ήρθε στο γκαράζ το ανανεωμένο Peugeot 308 GTI των 272 ίππων όμως τελικά, μετά την δοκιμαστική οδήγησή του, αλλά και την εξέταση των υπολοίπων παραμέτρων καταλήξαμε πως ναι… μπορεί! 

Αρχικά το γαλλικό GTi έχει ένα βαθμό αποκλειστικότητας, αφού δεν το συναντάς συχνά, αφετέρου έχει δεχθεί την φροντίδα του τμήματος της Peugeot Sport και άρα έχει τεχνολογίες που επίσης δεν συναντάς σε καθημερινά αυτοκίνητα (βλ. για παράδειγμα το μπλοκέ διαφορικό), φυσικά η τιμή του δεν είναι mainstream (42.000 ευρώ κοστίζει χωρίς έκπτωση…), ιδιαίτερα απολαυστική είναι η οδική του συμπεριφορά, ενώ τέλος και στο εσωτερικό του δείχνει ότι πρόκειται για μια πάρα πολύ ποιοτική κατασκευή. Με βάση λοιπόν αυτά, ας το δούμε πιο αναλυτικά.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ELASTIKA 2024
moto