Το T-Roc είναι το 4ο μέλος της οικογένειας των crossover οχημάτων της VW.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το T-Roc είναι το 4ο μέλος της οικογένειας των crossover οχημάτων της VW.

Δοκιμή: Volkswagen T-Roc

202.277 Επισκέψεις στο άρθρο (11/10/2018)

To T-Roc συμπληρώνει τη γκάμα της Volkswagen στα crossover και την βάζει με την ίδια δυναμική και στην «νεοσύστατη» κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων με «έντονο» χαρακτήρα…

What is new

Mε μήκος στα 4.234 χλστ., το T-Roc είναι ελαφρώς μικρότερο από το Golf.

Mε μήκος στα 4.234 χλστ., το T-Roc είναι ελαφρώς μικρότερο από το Golf.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

- 1,0 TSI με 115 ίππους
- Καίει 6,8 λτ./100 χλμ.
- Τιμή από 19.650 ευρώ

Το T-Roc είναι το 4ο μέλος της οικογένειας των crossover οχημάτων της VW (συμπεριλαμβανομένης και της έκδοσης Allspace του Tiguan. Με το Tiguan να είναι αρκετά μεγαλύτερο από τις διαστάσεις που «παίζουν» τα μικρομεσαία crossover, το T-Roc έρχεται να αποτελέσει προς το παρόν το μικρό crossover, σε μια διαρκώς αναπτυσσόμενη κατηγορία η οποία μάλιστα έχει συμπληρωθεί πλέον από τις προτάσεις των περισσότερων κατασκευαστών. Με το μερίδιο αγοράς αυτής να ανέρχεται -από το 6,1% επί του συνόλου πωλήσεων το 2015,- στο 11% το 2018 δεν είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς για το τι μέλλει γενέσθαι και γι` αυτή την υποκατηγορία των crossover.

Το T-Roc λοιπόν, με μήκος στα 4.234 χλστ. είναι ελαφρώς μικρότερο από το Golf κάτι που σημαίνει ότι τοποθετείται στο άνω άκρο της κατηγορίας, αφήνοντας έτσι και αυτό με τη σειρά του χώρο για το επόμενο –μικρότερο- crossover. Θυμίζουμε, ότι η VW θα λανσάρει αργότερα και μια ακόμα πιο μικρή -βασιζόμενη στο Polo- πρόταση, με την ονομασία T-Cross (παρουσίαση μέσα στο έτος που διανύουμε), κάτι που αποδεικνύει την εξαιρετική στρατηγική πλάνου του ομίλου γενικότερα μιας και σε αυτόν ούτε λίγο ούτε πολύ «συνυπάρχουν» αρμονικά 15 crossover μοντέλα μεταξύ του SEAT Arona των 4.138 χλστ. και της Bentley Bentayga των 5.140 χλστ.

Ροκ και σε εμφάνιση
Σημαντικότερος παίκτης στην μπάντα που δημιουργεί το T-Roc είναι αναμφίβολα η σχεδίασή του. Γενικότερα η VW έχει κάνει σημαντικά βήματα στον τομέα, αφού επιτέλους δείχνει να παίρνει αισθητικά ρίσκα τα οποία κατά γενική ομολογία κρίνονται θετικά. Μετά το εντυπωσιακό Arteon έρχεται η σειρά του T-Roc να ξεφύγει από τα αισθητικά στερεότυπα της φίρμας κάτι που πιθανότατα οφείλεται στο γεγονός πως το συγκεκριμένο μοντέλο δεν έχει πρόγονο να βασιστεί πάνω του.

Το T-Roc είναι μια εντελώς νέα και φρέσκια πρόταση μέσα στην γκάμα της εταιρείας η οποία ενσωματώνει ωραίες περιφερειακές λεπτομέρειες όπως η μάσκα, τα εμπρός και πίσω φώτα, ενώ παίζει πιο «έντεχνα» με την εξατομίκευση, τις διχρωμίες και την αντίθεση ανάμεσα σε οροφή και αμάξωμα. Μέσω αυτών αλλά και της τετραγωνισμένης αισθητικής του αμαξώματός του, το T-Roc καθίσταται ξεχωριστό και επιβλητικό και παρά τις κόμπακτ διαστάσεις του γεμίζει την «πίστα» εύκολα…

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

NEO TRANSPORTER
test center