• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Δοκιμή: Ανανεωμένο Opel Astra

46.389 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 6/2/2020

Φρέσκο! Αναβάθμιση λογισμικού εντός, πινελιές στην εξωτερική σχεδίαση και ένας εξαιρετικός πετρελαιοκινητήρας δίνουν φρεσκάδα στο οικογενειακό χάτσμπακ της Opel.


What is new
- Μικροχειρουργικές αισθητικές αλλαγές
- Νέος κινητήρας diesel 122 ίππων
- Καταναλώνει 5,8 λτ./100 χλμ.
- Κοστίζει 21.700 ευρώ

Ακόμα και η πιο μικρή ανανέωση σε ένα μοντέλο όπως το Opel Astra δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Πόσο δε στην προκειμένη περίπτωση όπου ναι μεν εξωτερικά δύσκολα θα βρει ο αμύητος τις αλλαγές, όμως κάτω από το καπό έχουν συμβεί σημαντικά πράγματα, με κυριότερο όλων βέβαια τον νέο 1,5 diesel κινητήρα που δοκιμάζουμε εδώ. Πρόκειται για ένα μηχανικό σύνολο που έχει εξελιχθεί από την ίδια την Opel πριν ακόμη τη συνεργασία της με το PSA γκρουπ και το οποίο μας κέρδισε με τον τρόπο λειτουργίας και την κατανάλωσή του. Περισσότερα φυσικά θα διαβάσετε στη σχετική ενότητα, για αυτό ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Μικροχειρουργικές επεμβάσεις
Η αισθητική ανανέωση στο νέο Opel Astra είναι αντικειμενικά δυσδιάκριτη και απόδειξη ότι όταν βρέθηκε στο γκαράζ του περιοδικού μας κράτησε low profile. Συγκεκριμένα τα σημεία που έχουν αλλάξει είναι στη γρίλια της μάσκας, στην μπροστινή ποδιά και τα ανοίγματα των αεραγωγών. Βέβαια, οι αλλαγές αυτές δεν έγιναν απλά για να γίνουν και να δικαιολογήσουν την ανανέωση, αλλά κρύβουν ουσία από πίσω τους, η οποία δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση, αλλά με την αεροδυναμική. Σύμφωνα με την Opel ο συντελεστής οπισθέλκουσας στο ανανεωμένο Opel Astra είναι Cd 0.26 (0.25 το βάγκον), νούμερο που είναι το καλύτερο στην κατηγορία του. Πώς αποτυπώνεται τώρα αυτό στο δρόμο και στην κατανάλωση θα διαβάσετε παρακάτω.

21.700 ευρώ με πλούσιο εξοπλισμό
Το ανανεωμένο Opel Astra διατίθεται με έναν 1.500άρη πετρελαιοκινητήρα κάτω από το καπό σε δύο εκδόσεις ισχύος. Μία με 105 άλογα, και μία με 122, όπως το μοντέλο της δοκιμής. Η τιμή για την πρώτη ξεκινάει από τα 21.300 ευρώ, ωστόσο η δεύτερη, η ισχυρότερη, είναι αυτή που προτείνουμε ως πιο συμφέρουσα αφού κοστίζει 21.700 ευρώ και μάλιστα αφορά την πλουσιότερη έκδοση Elegance. Δηλαδή με 400 ευρώ παίρνεις και 17 άλογα παραπάνω, αλλά και πολλές ανέσεις. Δεν θα αναφερθούμε γραμμή - γραμμή σε αυτές όμως να σημειώσουμε πως ανάμεσα στον εξοπλισμό της έκδοσης Elegance θα βρεις το πακέτο υποβοήθησης οδηγού Opel Eye (αυτόματο φρενάρισμα, διατήρηση στη λωρίδα, αναγνώριση σημάτων), μια οθόνη αφής 7 ιντσών, διζωνικό κλιματισμό και ζάντες αλουμινίου.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

60 διαθέσιμα άρθρα για OPEL  ASTRA