Δοκιμάζουμε το ανανεωμένο Toyota Yaris με τον νέο ατμοσφαιρικό κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λτ. με ισχύ 111 ίππων. Πως τα καταφέρνει στο δρόμο; Πόσο καίει και πόσο κοστίζει; Δείτε τα όλα στην αναλυτική μας δοκιμή.

Με 12.700 ευρώ για την 5θυρη βασική έκδοση Live, η τιμή του ανανεωμένου Toyota Yaris 1,5 VVT-iE είναι αρκετά ανταγωνιστική.

Το ανανεωμένο Toyota Yaris ξεχωρίζει λόγω του ολοκληρωμένου του χαρακτήρα, της ευχρηστίας, της πρακτικότητας, αλλά και της αξιοπιστίας του.

Zoom στις λεπτομέρειες του ανανεωμένου Toyota Yaris.

Zoom στις λεπτομέρειες του ανανεωμένου Toyota Yaris.

Πλήρως ανασχεδιασμένα είναι τα οπίσθια φωτιστικά σώματα.

Δοκιμή: Νέο Toyota Yaris 1,5 λτ.

304.381 Επισκέψεις στο άρθρο (18/4/2018)

Tο ανανεωμένο Toyota Yaris επιμένει ατμοσφαιρικά με τον high-tech, 1.500άρη, ατμοσφαιρικό κινητήρα 111 ίππων, που ρίχνει το βάρος στην υψηλή απόδοση και όχι στις απόλυτες επιδόσεις.

What is new
- Στυλιστικές αλλαγές μέσα-έξω
- 1,5 VVT-iE κινητήρας με 111 άλογα
- Καίει 6,4 λτ./100 χλμ.
- Στάνταρ Toyota Safety Sense
- Από 12.700 ευρώ
 
Το Toyota Yaris είναι ένα από τα απόλυτα best seller της ελληνικής αγοράς και όχι άδικα, αφού (ειδικά η 3η του γενιά) διακρίνεται για τον πρακτικό και ολοκληρωμένο του χαρακτήρα σε συνδυασμό πάντα με την αξιοπιστία και την υποστήριξη, που προσφέρει η ελληνική αντιπροσωπεία. Όπως και να έχει, αυτή είναι η 2η ανανέωση, που δέχεται η τρέχουσα γενιά του ιαπωνικού μικρού, κάτι το οποίο μόνο συνηθισμένο δεν είναι. Οι άνθρωποι της Toyota ωστόσο φρόντισαν αυτή τη φορά η ανανέωση να μην αφορά μόνο την εικόνα, αλλά και την ουσία: Έναν νέο, 1.500άρη κινητήρα, που πάει κόντρα στο turbo ρεύμα της εποχής και επιμένει στην φυσική αναπνοή με στόχο την κορυφαία σχέση μεταξύ απόδοσης και οικονομίας.
 
Εμπνευσμένο από τα… καταμαράν
Το Yaris διατηρεί τις βασικές του σχεδιαστικές γραμμές και αναλογίες, ωστόσο στυλιστικές παρεμβάσεις της ομάδας του Ευρωπαϊκού κέντρου σχεδίασης ED2 της Toyota στο εμπρός και στο πίσω μέρος κατάφεραν να προσφέρουν στο ιαπωνικό μικρό επιπλέον δυναμική. Έτσι το χαρακτηριστικό «Χ» του εμπρός μέρους έχει τονιστεί χάρη στα νέα φανάρια και στον προφυλακτήρα με το σύνολο να δείχνει όντως εμπνευσμένο από τη λογική των καταμαράν. Νέο είναι και το πλευρικό νεύρο χαμηλά στο μαρσπιέ, αλλά σίγουρα πιο «χτυπητή» είναι η αλλαγή στο πίσω μέρος με την οριζόντια διάταξη των φώτων, που θυμίζουν αρκετά το Auris, αλλά και που τονίζουν το φάρδος του Yaris.
 
Από 12.700 ευρώ και 6 χρόνια εγγύηση 
Με 12.700 ευρώ για την 5θυρη βασική έκδοση Live (13.100 μείον 400 ευρώ τρέχουσας προσφοράς), η τιμή του ανανεωμένου Toyota Yaris 1,5 VVT-iE είναι αρκετά ανταγωνιστική ειδικά αν στην εξίσωση μπει ο ικανοποιητικός στάνταρ εξοπλισμός άνεσης (μεταξύ άλλων 7 αερόσακοι, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικοί καθρέπτες, ESP, air condition και ράδιο CD), τα 6 χρόνια εγγύησης (ή 180.000 χλμ.) και τα 3 χρόνια δωρεάν οδικής βοήθειας. Επιπλέον όλες οι εκδόσεις του νέου Yaris προσφέρουν στάνταρ το πακέτο συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας Toyota Safety Sense με Σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης, Σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, αυτόματη λειτουργία προβολέων, σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας, σύστημα αναγνώρισης και αποφυγής πεζών αλλά και το προσαρμοζόμενο σύστημα διατήρησης ταχύτητας. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Mercedes
test center