H γοητεία που βγάζει προς τα έξω το XC40 βρίσκεται στην τόλμη να προσεγγιστεί διαφορετικό κοινό με κάτι που θα του ταιριάζει πιο καλά.

Στην έκδοση των 1,5 λίτρων, ο κινητήρας αποδίδει 156 ίππους και δημιουργεί μια βασική έκδοση στα 30.712 ευρώ.

Διατηρείται λοιπόν ο επιβλητικός χαρακτήρας «σήμα κατατεθέν» της Volvo αλλά το σύνολο έχει παιχνιδιάρικες λεπτομέρειες.

Η διαμόρφωση της τρίτης κολώνας, τα πίσω φωτιστικά σώματα και το σύνολο εμπρός φώτων-μάσκας-καπό τραβούν τα βλέμματα.

Η διαμόρφωση της τρίτης κολώνας, τα πίσω φωτιστικά σώματα και το σύνολο εμπρός φώτων-μάσκας-καπό τραβούν τα βλέμματα.

Δοκιμή: Volvo XC40 T3

131.344 Επισκέψεις στο άρθρο (25/11/2018)

Ένα Volvo για τους νέους, για τη γενιά του Facebook, για ένα κοινό από 25 έως 35 ετών: αυτό σου βγάζει ως αίσθηση το Volvo XC40. Aς δούμε τι ισχύει για την έκδοση βενζίνης των 1,5 λίτρων και 156 ίππων.

Σαφώς και έχετε παρατηρήσει ότι σχεδόν σε κάθε γάμο υπάρχει ένας μεσήλικας ο οποίος οταν έρχεται η ώρα του φαγητού λέει «να, εγώ θα κάτσω εδώ με τη νεολαία», επιλέγει ένα τραπέζι με νεανική σύνθεση και όλοι γελούν με το αταίριαστο του πράγματος. Το Volvo XC40 επιχειρεί αυτήν ακριβώς την προσέγγιση προς ένα ηλικιακά πιο νεαρό κοινό χωρίς όμως αυτο να δείχνει παράταιρο. 

Σχεδίαση: για τη γενιά του Facebook
To ότι η Volvo έχει βρει εδώ και κάποιο διάστημα την αισθητική ταυτότητα που της ταιριάζει «γάντι» είναι γεγονός και το δείχνουν ξεκάθαρα τόσο τα πιο μεγάλα SUV των σειρών 60 και 90 όσο και το στέισον V60 ή το νέο σεντάν S60 που μόλις παρουσιάστηκε επίσημα διεθνώς. Θα μπορούσε η Volvo να ακολουθήσει τη λογική πολλών άλλων εταιρειών και να φέρει το μοτίβο των πιο μεγάλων μοντέλων και στην αμέσως πιο κάτω κατηγορία, αυτή των μικρομεσαίων. Ωστόσο, αυτό δε συνέβη και ίσως εκεί κρύβεται η γοητεία που βγάζει προς τα έξω το XC40: στην τόλμη να προσεγγιστεί το διαφορετικό αυτό κοινό με κάτι που θα του ταιριάζει πιο καλά.

Διατηρείται λοιπόν ο επιβλητικός χαρακτήρας «σήμα κατατεθέν» της Volvo αλλά το σύνολο έχει παιχνιδιάρικες λεπτομέρειες: η διαμόρφωση της τρίτης κολώνας, τα πίσω φωτιστικά σώματα και το σύνολο εμπρός φώτων-μάσκας-καπό είναι μερικές από αυτές. Πάντως το τελικό αποτέλεσμα, παρά τις αποστάσεις που κρατάει έναντι π.χ. του XC60 ή του XC90, δεν είναι και τόσο ανάλαφρο οπτικά: δείχνει αρκετά ογκώδες, ψηλό και γεμίζει το δρόμο με την παρουσία του. 

Στην έκδοση των 1,5 λίτρων, ο κινητήρας αποδίδει 156 ίππους και δημιουργεί μια βασική έκδοση στα 30.712 ευρώ. Με πλούσιο εξοπλισμό και φυσικά τη γνωστή φροντίδα της Volvo σε συστήματα ασφάλειας. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Hyundai
vw