5 φωτογραφίες »

Δοκιμή: Volvo XC40 PHEV με 262 PS

43.904 Επισκέψεις στο άρθρο (25/9/2020)

XCηλεκτρισμένο 40άρι: Η Volvo παρουσιάζει τη δική της πρόταση στη μάχη των εξηλεκτρισμένων C-SUV, με την Plug-In υβριδική έκδοση του XC40, την ισχυρότερη της γκάμας του, με 262 ίππους και των 445 Nm ροπής.


Η Volvo με το XC40 προσπάθησε να κάνει αισθητή την παρουσία της και να προσεγγίσει, μαζί με τους παραδοσιακούς αγοραστές των μοντέλων της, ένα πιο νεανικό κοινό, το οποίο είχε συσχετίσει τα μοντέλα της φίρμας με μεγαλύτερες ηλικίες.

Πλέον με το ίδιο μοντέλο κάνει το άνοιγμα και σε ένα πιο εναλλακτικό κοινό, που θέλει να ξεφύγει από το δίπολο βενζίνης-diesel, προσφέροντας την καθαρότερη Plug-In υβριδική έκδοση του μικρότερου SUV της. Μια κίνηση που έχουν κάνει ήδη αρκετές φίρμες στην ελληνική αγορά και αναμενόμενη από τη στιγμή που την έχουμε δει και στα μεγαλύτερα μοντέλα της. 

Από 49.178 ευρώ και πλούσιο εξοπλισμό
To XC40 PHEV είναι διαθέσιμο από 49.178 ευρώ στην εισαγωγική έκδοση Ιnscription Expression, με τη λιανική τιμή προ φόρων να μην ξεπερνάει τα 40.000 ευρώ. Έτσι, σε συνάρτηση με τις χαμηλότερες των 50 γρ./χλμ εκπομπές CO2, το XC40 απαλλάσσει τους εταιρικούς χρήστες από τη φορολόγηση, ίσως την κύρια δεξαμενή υποψηφίων αγοραστών. Βέβαια αυτό ισχύει μόνο για την βασική του έκδοση, καθώς οι πλουσιότερες Ιnscription και R-Design ξεπερνούν τα οικονομικά κριτήρια.

Ωστόσο θεωρούμε πως από την βασική έκδοση ο εξοπλισμός θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Μπορεί να μην έχει το δερμάτινο σαλόνι των ακριβών εκδόσεων, ωστόσο διαθέτει πλήρες πακέτο συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης, ψηφιακό πίνακα οργάνων, μεγάλη οθόνη αφής και πολλά ακόμη καλούδια.

Επιδότηση ηλεκτρικής ενέργειας από τη Volvo
Από εκεί κι πέρα, η Volvo προσφέρει επιδότηση ηλεκτρικής ενέργειας για έως και 12 μήνες, επιστρέφοντας το ποσό που αντιστοιχεί στην ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώσατε κατά την οδήγηση. Η προσφορά αυτή ισχύει έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 και είναι απαραίτητη η χρήση της εφαρμογής Volvo On Call, μέσω της οποίας πιστοποιείται η κατανάλωση του ρεύματος, αλλά και παίρνετε το επιδοτούμενο ποσό, το οποίο θα υπολογιστεί με βάση την τρέχουσα τιμή του οικιακού τιμολογίου.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Toyota
test center