6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμή μεταχειρισμένου: Fiat Panda diesel με 95 άλογα

9.147 Επισκέψεις στο άρθρο (20/9/2021)

Με οικονομικό πετρελαιοκινητήρα, ισχύ 95 ίππων και χώρους για τέσσερις επιβάτες, το Fiat Panda είναι μια δημοφιλής επιλογή για όσους θέλουν να κινηθούν σβέλτα μέσα στην πόλη. Αξίζει να το πάρεις μεταχειρισμένο;

To Fiat Panda είναι μαζί με το 500αράκι τα δύο μοντέλα που συνεχίζουν την μεγάλη κληρονομιά των Ιταλών στα μίνι αυτοκίνητα πόλης, έχοντας το καθένα τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Η Fiat έδωσε νέα πνοή στις πωλήσεις του Panda όταν λάνσαρε τον αναβαθμισμένο 1,3 turbodiesel κινητήρα της, που απέδιδε 95 άλογα (+20 άλογα σε σχέση με πριν) αλλά και βελτιωμένη κατανάλωση, παρά την μεγαλύτερη ισχύ.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Εσωτερικό:  Στιβαρό και πρακτικό
Η καμπίνα του Panda είναι λιτή αισθητικά αλλά ευχάριστη, με τα τετράγωνα μοτίβα να κυριαρχούν στην καμπίνα.  Τα σκληρά πλαστικά του ταμπλό έχουν καλή συναρμογή και ευχάριστο φινίρισμα. Ο επιλογέας είναι τοποθετημένος ψηλά, ωστόσο είναι κάτι που συνηθίζεται εύκολα μετά από λίγο. Στο πεδίο των χώρων, το Panda μπορεί να μεταφέρει εύκολα 4 επιβάτες και τις αποσκευές του, ενώ πίσω, το ιταλικό μίνι ξεχωρίζει για τον αέρα που έχουν πάνω από τα κεφάλια τους οι επιβάτες.


Κινητήρας: Σβέλτο και οικονομικό
Ο diesel κινητήρας των 95 ίππων με turbo μεταβλητής γεωμετρίας, φίλτρο DPF και φυσικά τροφοδοσία common rail κάνει το Panda σβέλτο, τόσο σε επιδόσεις από στάση, όσο και σε ρεπρίζ. Τραβάει μια χαρά στις χαμηλές στροφές και κινεί με άνεση το ελαφρύ ιταλικό μίνι. Επίσης εμφανίζεται λιγότερο θορυβώδης και με λιγότερους κραδασμούς, ενώ είναι και ιδιαίτερα οικονομικός. Η μέση κατανάλωση της δοκιμής ήταν 4,4 λτ./100 χλμ. (4,9 στο προηγούμενο). Ο επιλογέας του κιβωτίου παραμένει θετικός, εύχρηστος και ιδιαίτερα εργονομικά τοποθετημένος, αλλά μια 6η σχέση θα κολάκευε ακόμη περισσότερο τον κινητήρα.
Συνέχεια του άρθρου >>>
ELASTIKA 2024
moto