Δοκιμή μεταχειρισμένου: VW Tiguan 1,4 με 160 άλογα και DSG
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμή μεταχειρισμένου: VW Tiguan 1,4 με 160 άλογα και DSG

7.088 Επισκέψεις στο άρθρο (7/10/2021)

Το VW Tiguan συνεχίζει να έχει πέραση και στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα χαρακτηριστικά του στην έκδοση με τον 1,4 TSI κινητήρα βενζίνης και το DSG κιβώτιο, μετά την ανανέωση που δέχτηκε το μοντέλο της πρώτης γενιάς!

Η πρώτη γενιά του Volkswagen Tiguan λανσαρίστηκε το 2008 και πέρασε το πρώτο facelift το 2012. Για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την γκάμα του μετά την ανανέωση, λίγο αργότερα, η εταιρεία είχε λανσάρει μία έκδοση με τον 1,4 TSI κινητήρα βενζίνης και το DSG αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων. Η ισχύς ανέρχονταν στα 160 άλογα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Το εν λόγω μοντέλο αποτελεί σήμερα μία πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή στους κύκλους αυτών που αναζητούν ένα μεταχειρισμένο μικρομεσαίο SUV, οπότε και του ρίχνουμε μία ματιά!
 

Εσωτερικό-Χώροι: Καλή ποιότητα κατασκευής

Το εσωτερικό του Tiguan από την πρώτη γενιά του μοντέλου αποτελούσε ένα από τα δυνατά του όπλα. Η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και οι καλοί χώροι είναι δύο από τα βασικά ατού του μοντέλου. Φυσικά η σοβαρή σχεδίαση που είχε λάβει το καθιστά ακόμα και σήμερα ιδιαίτερα αξιοπρεπές παρά το πέρασμα των χρόνων και των μεγάλων αλλαγών που έχουν υπάρξει στα εσωτερικά των αυτοκινήτων.

Δοκιμή: VW Tiguan 1,4 TSI 160 PS BMT DSG - volkswagen tiguan
 

Κινητήρας: Μεστή δύναμη

Ο συνδυασμός του διπλού συμπλέκτη DSG κιβώτιου έξι σχέσεων με τον 1,4 TSI των 160 ίππων, έρχεται για να προσδώσει στο δικίνητο VW Tiguan μεστή δύναμη σε όλο σχεδόν το φάσμα περιστροφής του TSI, χωρίς κενά απόκρισης και γρήγορες αλλαγές σχέσεων από το κιβώτιο. Η εργοστασιακή κατανάλωση από την πλευρά της, είναι 7,1 λτ./100 χλμ. όμως στην πράξη, δύσκολα ο οδηγός θα επιτύχει ένα νούμερο κάτω από τα 9,0 λτ./100 χλμ. Με βάση του τι ανακοινώνει το εργοστάσιο, το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 8,9 δλ. και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 198 χλμ./ώρα, νούμερα που κρίνονται πολύ καλά με βάση και με τα (πολλά) 1.551 κιλά του μοντέλου στη συγκεκριμένη έκδοση.
 

Οδηγική συμπεριφορά: Έμφαση στην άνεση

Σε ό,τι αφορά στα οδικά χαρακτηριστικά του Tiguan, το γερμανικό μοντέλο δίνει για μια ακόμη φορά έμφαση στην παροχή άνεσης και ποιότητας κύλισης, με τα περιθώρια πρόσφυσης να αυξάνονται με τη βοήθεια και του στάνταρ ESP με ηλεκτρονικό διαφορικό EDL. Εκτός δρόμου, παρά την απουσία τετρακίνησης, το γερμανικό SUV κινείται χωρίς πρόβλημα σε διαδρομές με πατημένο χώμα.

Δοκιμή: VW Tiguan 1,4 TSI 160 PS BMT DSG - volkswagen tiguan
 

Τιμή- Συμπέρασμα

Το ανανεωμένο VW Tiguan πρώτης γενιάς με τον 1,4 TSI κινητήρα (160 PS) και το 6άρι DSG κιβώτιο είναι μια από τις καλύτερες προτάσεις στην κατηγορία των μικρομεσαίων μεταχειρισμένων SUV, για αυτούς που ψάχνουν ένα αυτοκίνητο του είδους με αυτόματο κιβώτιο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το βρουν με ένα ποσό περίπου στις 17.000 ευρώ.

Κρατάει ακόμα!
Το VW Tiguan συνεχίζει να έχει πέραση και στα μεταχειρισμένα. Ας δούμε τα χαρακτηριστικά του στην έκδοση με τον 1,4 TSI κινητήρα βενζίνης και το DSG κιβώτιο, μετά την ανανέωση που δέχτηκε το μικρομεσαίο SUV της πρώτης γενιάς!
Θα το επέλεγες; Τι γνώμη έχεις για αυτό;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
Audi