Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα για τον πρώην πρόεδρο της Nissan Carlos Ghosn, του οποίου απαγγέλθηκαν δύο νέες κατηγορίες.

Δύο νέες κατηγορίες για τον Carlos Ghosn

1.837 Επισκέψεις στο άρθρο (11/1/2019)

Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα για τον πρώην πρόεδρο της Nissan Carlos Ghosn, του οποίου απαγγέλθηκαν δύο νέες κατηγορίες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο πρώην ισχυρός άντρας της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi κατηγορήθηκε ξανά πως μετέφερε προσωρινά στη Nissan προσωπικές απώλειες, παραβιάζοντας έτσι το νόμο περί εμπιστοσύνης, προκειμένου να αποκτήσει προσωπικό όφελος. Η δεύτερη κατηγορία σχετίζεται με το προγενέστερο κατηγορητήριο που εκδόθηκε στις 10 Δεκεμβρίου, και κατηγορεί το Ghosn, τον συνεργάτη του Kelly, αλλά και τη Nissan πως παραποίησαν οικονομικά δικαιολογητικά.
 
Έτσι η συνεχιζόμενη κράτηση του Ghosn στις φυλακές του Τοκίο, η οποία συνεχίζεται από τη 19η Νοεμβρίου, μπλέκεται ακόμα περισσότερο. Οι δικηγόροι υπεράσπισης του Ghosn δήλωσαν ότι θα εξακολουθήσουν να ζητούν την απελευθέρωσή του καταβάλλοντας ένα ποσό ως εγγύηση, παρά τις νέες κατηγορίες. Όμως οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι η κράτηση του Ghosn μετά τις νέες κατηγορίες θα μπορούσε να διαρκέσει για άλλους δύο μήνες.
 
Εμείς να θυμίσουμε πως λίγες ημέρες πριν ο Ghosn, μέσω των δικηγόρων του κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης το οποίο απορρίφθηκε, ενώ λίγο νωρίτερα σε ακρόαση που είχε από τις δικαστικές αρχές της Ιαπωνίας είχε αρνηθεί οποιανδήποτε κατηγορία.
 
Τέλος μέσα στο όλο κλίμα, η σύζυγος του Ghosn, Carole, την Πέμπτη (10/1) εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη συνεχιζόμενη κράτηση, ζητώντας από τις ιαπωνικές αρχές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υγεία του συζύγου της, αφού όπως ισχυρίζεται ανέβασε πυρετό, λέγοντας ότι ανησυχεί για την ανάρρωσή του.

Toyota
test center