Το F9R που θα έχει για «καρδιά» έναν V12 κινητήρα 9,5 λίτρων!

Η Factory Five αποκάλυψε ότι το F9R δεν έχει ακόμη εγκριθεί για παραγωγή.

Έδειξε το F9R η Factory Five (+vid)

2.715 Επισκέψεις στο άρθρο (16/12/2019)

Το τελευταίο της πρότζεκτ παρουσίασε επίσημα η Factory Five. Ο λόγος για το supercar πίστας με το όνομα F9R που θα έρθει με «καρδιά» έναν V12 κινητήρα 9,5 λίτρων!


Η πρώτη γεύση του Factory Five F9R είχε δοθεί πριν από περίπου ένα μήνα στο αμερικανικό κοινό, κατά τη διάρκεια της έκθεσης SEMA και φυσικά το εν λόγω μοντέλο όταν θα μπει στη γραμμή παραγωγής θα είναι διαθέσιμο στην άλλη όχθη του ατλαντικού.
 
Περνώντας στο F9R με μια πρώτη ματιά βλέπουμε το σχήμα του να είναι παρόμοιο με αυτό της Aston Martin Vulcan. Στο μπροστινό μέρος τα μάτια μας κατευθύνονται αμέσως στους λεπτούς προβολείς και το τεράστιο αεραγωγό που τροφοδοτεί με άπλετο αέρα τον κινητήρα. Και τι κινητήρα; Έναν V12 9,5 λίτρων που προσφέρει 760 ίππους και 950 Nm ροπής. Εδώ αξίζει να τονιστεί πως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν και μικρότερα μοτέρ όπως δύο V8 προερχόμενα από τις Ford και General Motors.
 
Ανεξάρτητα από το μοτέρ το αυτοκίνητο θα εξοπλίζεται με την τεράστια αεροτομή στο πίσω μέρος, τις τέσσερις μεγάλες απολήξεις της εξάτμισης, αλλά και τον αεροδυναμικό διαχύτη.
 
Τέλος, είναι ενδιαφέρον ότι η Factory Five αποκάλυψε ότι το F9R δεν έχει ακόμη εγκριθεί για παραγωγή. Αν κάτι τέτοιο πραγματοποιηθεί υπολογίζεται πως θα συμβεί στα τέλη του 2020 ή στις αρχές του 2021.
 

Hyundai
vw