5 φωτογραφίες »

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της παρουσίας της μάρκας στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνο.

Εγκρίθηκε για παραγωγή το Polestar Precept

1.592 Επισκέψεις στο άρθρο (28/9/2020)

Η Polestar παρουσίασε το concept Precept νωρίτερα αυτό το έτος και τώρα η εταιρεία ανακοίνωσε την απόφασή της να θέσει το μοντέλο σε παραγωγή.

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της παρουσίας της μάρκας στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνο, όπου ο Διευθύνων Σύμβουλος της Polestar Thomas Ingenlath είπε ότι «το μήνυμα από το κοινό ήταν σαφές», οπότε και αποφάσισαν να θέσουν το πρωτότυπο στην παραγωγή!
 
Η εταιρεία δεν φάνηκε γενναιόδωρη στις πληροφορίες, όμως η κατασκευή του μοντέλου παραγωγής του Precept είναι ήδη σε εξέλιξη. Το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί σε μία νέα εγκατάσταση παραγωγής στην Κίνα και το πιθανότερο είναι να το δούμε στις εκθέσεις από το 2023 και μετά. Η Polestar ανέφερε ότι το φιλικό προς το περιβάλλον  εσωτερικό του πρωτότυπου θα μεταφερθεί σε μεγάλο βαθμό και στο αυτοκίνητο παραγωγής. Θυμίζουμε πως η καμπίνα του concept Precept έφερε πλήθος εξαρτημάτων που έχουν κατασκευαστεί από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια και κατεστραμμένα δίχτυα ψαρέματος που βρέθηκαν ριγμένα στη θάλασσα.
 
Εξωτερικά o πρόβολος, δεν διαθέτει κάποια γρίλια αλλά αντίθετα, η περιοχή καλύπτεται από την «ζώνη» Polestar SmartZone στην οποία ενσωματώνονται οι σένσορες που υποστηρίζουν μια σειρά από συστήματα υποβοήθησης οδήγησης και ασφαλείας. Τα φώτα διαιρούνται σε δύο μέρη, οι παραδοσιακοί καθρέπτες έχουν αντικατασταθεί από κάμερες ενώ πίσω, τα φωτιστικά μέρη ενώνονται μεταξύ τους μέσω μιας λεπτής ράβδου.
 
Το 3,1 μέτρων μεταξόνιο δίνει την δυνατότητα στο αυτοκίνητο να εφοδιαστεί με μια μεγάλη μπαταρία - που η αυτονομία της ωστόσο δε θα ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα - αλλά και να διαθέτει ευρύχωρο εσωτερικό. Highlight της καμπίνας η 15 ιντσών οθόνη στο κέντρο της κονσόλας ενώ πρέπει να σημειωθεί πως ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός και έχει μέγεθος 12,5 ίντσες.

NEO PROACE
skoda