Eίναι premium μάρκα η VW;

Eίναι premium μάρκα η VW;

Είναι η VW premium μάρκα;

7.763 Επισκέψεις στο άρθρο (26/8/2017)

Είναι γερμανική, φτιάχνει αυτοκίνητα που πουλάνε, έχει υψηλή ποιότητα κατασκευής, γρήγορα μοτέρ, μοιάζει με Audi. Είναι όμως premium η VW;

Σίγουρα η VW έχει το λιγότερο premium όνομα. Τουλάχιστον στην κυριολεξία, αφού ένα αυτοκίνητο με όνομα «το αυτοκίνητο του λαού» μόνο premium δεν θα μπορούσε να ήταν. Όμως η VW δεν είναι η Volswagen που κάποτε ξέραμε. Είναι η μάρκα επικεφαλής του ομώνυμου ομίλου, με τις περισσότερες πωλήσεις ανάμεσα στις «αδελφές» της, και η μάρκα που εδώ και δεκαετίες αποσπά σε κάθε της νέο μοντέλο κορυφαίες κριτικές.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Είναι η μάρκα που έχει γίνει πλέον το μέτρο σύγκρισης του ανταγωνισμού σε πολλές κατηγορίες. Όχι γιατί είναι απαραίτητα η καλύτερη, αλλά γιατί είναι η πιο ολοκληρωμένη. Μπορεί πολλοί να την κατηγορούν για συντηρητισμό, για σχεδιαστική στασιμότητα. ¶λλοι την κατηγορούν ότι έκανε στην αυτοκίνηση αυτό που έλεγαν ότι θα κάνει η Toyota: θα μετατρέψει τα αυτοκίνητα σε «λευκές συσκευές».
 
Όπως και να έχει όμως, πίσω από το τιμόνι ενός VW, ότι και να λέει κανείς, δεν θα πει όχι. Τα μοντέλα της μάρκας είναι δύσκολο να μην ικανοποιήσουν, και γι αυτό η μάρκα είναι τόσο δημοφιλής και τα αυτοκίνητά της τόσο περιζήτητα.
 
Είναι όμως premium; Θα έλεγε κανείς πως με βάση την ποιότητα κατασκευής και το κύρος της μάρκας, έχει τα προσόντα να θεωρηθεί premium. Όμως υπάρχει και ο αντίλογος.
 
Από τη μία τα μοντέλα της μάρκας, σήμερα περισσότερο από ποτέ, πατάνε στην μαζική πλατφόρμα παραγωγής και όχι στις ακριβότερες, πιο ειδικές πλατφόρμες όπως αυτές της Audi. Ίσα ίσα, όποιο μοντέλο της μάρκας βασίστηκε σε κάποιο Audi, όπως το Phaeton (στο Α8) και το Touareg (στο Q7), δεν έκαναν σημαντικές πωλήσεις. Το Phaeton δεν αντικαταστάθηκε, παρα μόνο εμμέσως στο μικρότερο όμως Arteon που είναι μάλλον πιο ακριβό Passat. Το Touareg φαίνεται πως οδεύει επίσης προς τη έξοδο, αφού αποχωρεί ήδη από την αμερικανική αγορά και αντικαθίσταται με το Atlas, που επίσης πατάει στην γνωστή πλατφόρμα που πατάνε και όλα τα άλλα μοντέλα της μάρκας.
 
Και είναι αυτό αρκετό για να πει κανείς ότι η VW δεν είναι premium; Αν δει κανείς τις άλλες μάρκες που θεωρούνται premium έχουν κάτι πιο ξεχωριστό από μοντέλα που πατάνε σε πλατφόρμες υπερμαζικής παραγωγής. Και σίγουρα ένα premium μοντέλο δεν μπορεί να έχει τόσα πολλά κοινά με ένα φθηνό αυτοκίνητο. Ένα Arteon, που είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμού, και το καινούργιο Ibiza έχουν την ίδια πλατφόρμα.
 
Πέρα από τα τεχνικά όμως, εσείς τι λέτε; Είναι στα δικά σας μάτια η VW premium; Έχει το σηματάκι της το ειδικό βάρος που αυξάνει το κύρος αλλά και την τιμή; Και τελικά είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε ακριβότερα ένα VW από ένα ανταγωνιστικό μοντέλο; Επειδή είναι VW ή επειδή είναι καλύτερο; Τι λέτε;
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto