Εξαρθρώθηκε η σπείρα που «έγδυνε» τα smart
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Εξαρθρώθηκε η σπείρα που «έγδυνε» τα smart

2.804 Επισκέψεις στο άρθρο (24/5/2022)

Εγκληματική οργάνωση που αφαιρούσε συστηματικά εξαρτήματα από αυτοκίνητα αλλά και διακινούσε ναρκωτικά εξαρθρώθηκε από την αστυνομία!

smart και ναρκωτικά

Και τι δεν βρήκαν οι αστυνομικές αρχές της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, εξαρθρώνοντας εγκληματική οργάνωση που αφαιρούσε συστηματικά εξαρτήματα από αυτοκίνητα και δραστηριοποιούνταν και στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν 12 μέλη της, εκ των οποίων 7 αλλοδαποί και 5 ημεδαποί. Παράλληλα, στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθη και αλλοδαπός κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, ενώ αναζητούνται και άλλα μέλη της σπείρας.
 
Όπως διαπιστώθηκε, η δραστηριοποίηση της συμμορίας στην αφαίρεση εξαρτημάτων από συγκεκριμένη μάρκα αυτοκινήτων και στη διακίνηση διαφόρων ναρκωτικών ουσιών όπως κάνναβη, κοκαΐνη, MDMA , ECSTACY , εκτείνονταν κυρίως στις περιοχές του Βύρωνα, της Καισαριανής και του Παγκρατίου καθώς και στα Νότια Προάστια.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ο τρόπος δράσης

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν σχεδόν αποκλειστικά Ι.Χ. αυτοκίνητα συγκεκριμένης μάρκας και με τη χρήση είτε διαρρηκτικών εργαλείων είτε με μερική στρέβλωση στις θύρες αυτών, αποκτούσαν πρόσβαση στον εσωτερικό τους χώρο και αφαιρούσαν εξαρτήματα-ανταλλακτικά (τιμόνια, λεβιέ ταχυτήτων, στροφόμετρα, προφυλακτήρες, πλαστικά μέρη κ.τ.λ.), τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσαν με σκοπό το οικονομικό όφελος.

Επιπλέον, τα μέλη της οργάνωσης στις μεταξύ τους συνομιλίες, χρησιμοποιούσαν διαδικτυακές εφαρμογές, χρησιμοποιώντας κωδικοποιημένες λέξεις – φράσεις και ορολογίες.

Εξιχνιάσθηκαν 61 περιπτώσεις κλοπών

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν:

61 περιπτώσεις κλοπών από αυτοκίνητα
40 συναλλαγές – διακινήσεις ναρκωτικών ουσιών

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, διενεργήθηκαν 19 έρευνες σε οικίες και αποθηκευτικούς χώρους των μελών της οργάνωσης, στις περιοχές του Αγίου Δημητρίου, Παγκρατίου, Γλυφάδας, Βύρωνα, Ζωγράφου, Καισαριανής και Δάφνης, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
test center