2 φωτογραφίες »

Δεν μιλάμε για ένα εργοστασιακό Chevrolet Camaro ZL1, αλλά για ένα βελτιωμένο μοντέλο.

«Εξορκιστής» με 0-100 χλμ./ώρα σε 2 δλ. (+vid)

44.025 Επισκέψεις στο άρθρο (29/5/2020)

Αν το Dodge Challenger SRT Demon είναι όπως λέει το όνομα του «Δαίμονας», τότε αυτό το Chevrolet Camaro ZL1 είναι το αντίδοτο και δίκαια έλαβε το προσωνύμιο «Εξορκιστής». Ένας εξορκιστής που δρα άμεσα χάρη στα 1.000 άλογα που διαθέτει. Δείτε το θέμα και θα καταλάβετε.


Φυσικά δεν μιλάμε για ένα εργοστασιακό  Chevrolet Camaro ZL1, αλλά για ένα βελτιωμένο μοντέλο από τους ειδικούς του είδους, την εταιρεία βελτιώσεων Hennessey. Όπως προαναφέραμε οι Αμερικανοί εκτός από επιπλέον ισχύ του έδωσαν και το παρατσούκλι Exorcist και όχι άδικα.
 
Το V8 6,2 λίτρων μοτέρ είναι πλέον ρυθμισμένο να προσφέρει 1.000 ίππους οι οποίοι φυσικά το έχουν κάνει πολύ πιο γρήγορο από την εργοστασιακή εκδοχή του. Έτσι το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται περίπου 2,1 δευτερόλεπτα, ενώ αυξημένη είναι και η τελική ταχύτητα που κυμαίνεται μεταξύ 325 και 350 χλμ./ώρα.
 
Από κει και πέρα το συγκεκριμένο μοντέλο μεταξύ άλλων έχει εξοπλιστεί με νέο προσαρμοσμένο εκκεντροφόρο άξονα, αναβαθμισμένα ελατήρια βαλβίδων, νέους τροχούς, αναβαθμισμένο κιβώτιο ταχυτήτων και άλλα.
 
Οι τεξανοί βελτιωτές πήγαν πρόσφατα τον εξορκιστή για περαιτέρω δοκιμές και επί τη ευκαιρία κατέγραψαν σε ένα βίντεο κάποιες από τις προσπάθειες που έκανε, όπου φαίνεται ξεκάθαρα η δυναμική του. Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε.
 

PEIRAIOS LEASING
test center