Συναρπάζει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο η Toyota.

Το πλήρες όνομα του αυτοκινήτου που βλέπετε είναι Toyota Ambient RD Prius PHV Concept.

«Εξωγήινο» πρωτότυπο του Toyota Prius (+vid)

4.432 Επισκέψεις στο άρθρο (13/1/2020)

Συναρπάζει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο η Toyota, η οποία παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο του Prius με φουτουριστικό σχεδιασμό που αγγίζει τα όρια ενός εξωγήινου οχήματος.

Το πλήρες όνομα του αυτοκινήτου που βλέπετε είναι Toyota Ambient RD Prius PHV Concept και όπως προαναφέραμε πρόκειται για ένα νέο πρωτότυπο του γνωστού υβριδικού αυτοκινήτου. Σύμφωνα με τη μάρκα το εν λόγω μοντέλο είναι το πρώτο αποτέλεσμα που απορρέει από τη συνεργασία της, με το τμήμα Toyota Modellista που επικεντρώνεται σε οπτικές βελτιώσεις, αλλά και την Toyota Racing Development (TRD).
 
Με λίγα λόγια το εμπρόσθιο τμήμα φέρνει στο μυαλό μας την εικόνα ένα καρχαρία, τη στιγμή που στο σώμα του μοντέλου κυριαρχεί το λευκό και το μαύρο χρώμα. Αυτός ο συνδυασμός επιτρέπει στα φωτιστικά σώματα του εμπρόσθιου μέρους να ξεχωρίσουν και μέσω της πλαϊνής γραμμής να φτάσουν μέχρι πίσω. Κατά μήκος της πλευράς, υπάρχουν σχεδιαστικά στοιχεία στο κάτω μέρος των θυρών που ταυτόχρονα εξοπλίζονται με κρυφές χειρολαβές. Παράλληλα οι πέντε από τις δέκα ακτίνες των ζαντών ενώνονται μέσω μίας μωβ γραμμής που θυμίζει ιστό από αράχνη.   
 
Στο πίσω μέρος ο σχεδιασμός γίνεται ακόμα πιο άγριος. Κάθετα στη μέση υπάρχει ένα εξόγκωμα που θυμίζει σπονδυλική στήλη και φτάνει από πάνω μέχρι κάτω, με τα δύο άκρα να φωτίζονται παίζοντας το ρόλο των φωτιστικών σωμάτων. Ωστόσο υπάρχουν φώτα και στα δύο άκρα έχοντας το ρόλο των πτερυγίων.
 
Κάτω από όλο αυτό το εντυπωσιακό αμάξωμα κρύβεται το υβριδικό σύνολο του plug-in Toyota Prius, καθώς η μάρκα δεν αναφέρει κάποιες αλλαγές.

ELASTIKA 2024
vw