Focus ST
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Focus ST

Ford

37.916 Επισκέψεις στο άρθρο

Tι αξίζει να δεις:

Fiesta ST

Fiesta ST

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

To Focus ST είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής σε ένα stand που έχει κάτι από κάθε κατηγορία. Για να χορτάσει το μάτι σας, δείτε και το Ranger Raptor.

Πολλά θα είναι τα μοντέλα που θα εκθέσει η ελληνική αντιπροσωπεία της Ford στην αυτοκίνηση 2019, καθώς στο περίπτερό της θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε αυτοκίνητα διάφορων κατηγοριών, από συμβατικά χάτσμπακ, GTi, Pick-Up μέχρι και ελαφρά επαγγελματικά.  

Ξεχωρίζει το Focus ST
Το δικό τους μερίδιο βλεμμάτων θα διεκδικήσουν και τα μοντέλα του τμήματος Performance της Ford, το οποίο θα έχει τριπλή εκπροσώπηση. Το Fiesta ST των 200 ίππων σίγουρα είναι το πιο γνώριμο στο κοινό, καθώς μετράει το δεύτερο χρόνο παρουσίας στην ελληνική αγορά, αποτελώντας ένα από τα κορυφαία μικρά GTI μοντέλα.

Μαζί του θα δούμε και τo Focus ST (όπως και τη στιλιστική έκδοση ST-Line, που είναι εμπνευσμένη από το ST), με τα 280 άλογα από τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα EcoBoost των 2,3 λτ. (υπάρχει και η πιο ήπια έκδοση των 190 ίππων), μια σχετικά πιο πρόσφατη επιλογή στα μικρομεσαία GTI και αρκετά ισχυρότερο από τον προκάτοχό του (250 ίππους έβγαζε η προηγούμενη γενιά). 

Με το συγκεκριμένο βενζινοκινητήρα κάτω από το καπό, το μοντέλο κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα κάτω από τα 6 δευτερόλεπτα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά το Focus ST επωφελείται από ένα ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (eLSD) που βελτιώνει την πρόσφυση και τη σταθερότητα. Επιπλέον το νέο μοντέλο διαθέτει τεχνολογία αντι-λαγκ που μειώνει την υστέρηση της απόκρισης του τούρμπο στα οδηγικά mode Sport και Track Drive, τα οποία με τη σειρά τους προσφέρονται για πρώτη φορά στις διαθέσιμες επιλογές.

Οι ST δεν θα είναι οι μοναδικές εκδόσεις των δύο χάτσμπακ μοντέλων της Ford, καθώς στο περίπτερο θα είναι παρών και τα Fiesta Active και Focus Active, οι πιο περιπετειώδεις εκδόσεις των δύο μοντέλων με crossover χαρακτηριστικά. 

Ranger Raptor, ένα Pick-Up για γκάζια
Δίπλα σε αυτά η Ford τοποθετεί και ένα εναλλακτικό fun to drive μοντέλο, το Ranger Raptor. Πρόκειται για την αντίστοιχη σκληροτράχηλη και σπορ έκδοση του Pick-Up της, η οποία έχει δεχθεί τις απαραίτητες τροποποιήσεις, ώστε να προσφέρει απολαυστική οδήγηση σε εκτός δρόμου συνθήκες. Εφοδιασμένο με μία Bi-turbo έκδοση του δίλιτρου EcoBlue diesel της Ford που αποδίδει 213 ίππους και ροπή 500 Nm και το νέο 10άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων της μάρκας, έχει την απαραίτητη δύναμη για εκρηκτικές επιδόσεις, ενώ παράλληλα διαθέτει 6 διαφορετικά οδηγικά mode, για σπορ οδήγηση στην άσφαλτο, μέχρι και αναρρίχηση σε βραχώδη εδάφη.

Εκτός από τα παραπάνω το «παρών» θα δηλώσει και η Mustang, ένα από τα πιο εντυπωσιακά οχήματα, όχι μόνο της Ford, αλλά και ολόκληρης της έκθεσης, καθώς και το νέο Tourneo Custom το 9 θέσιο επιβατικό βαν της Ford.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center