i10
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

i10

Hyundai

37.941 Επισκέψεις στο άρθρο

Tι αξίζει να δεις:

Kona Hybrid

Kona Hybrid

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Nέα γενιά i10 – δε χρειάζεται να πούμε πιο πολλά. Το μίνι με τη σταθερότατη πορεία έγινε ακόμα πιο ώριμο. 

To νέο i10 είναι το κεντρικό θέλγητρο από πλευράς Hyundai στο πλαίσιο της έκθεσης Aυτοκίνηση 2019. Το εντελώς νέο μίνι έχει εκμεταλλευτεί τα πιο πρόσφατα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της κορεατικής μάρκας αποκτώντας καλύτερες αναλογίες από τον προκάτοχό του. Είναι χαμηλωμένο κατά 20 χιλιοστά και το «σώμα» του φαρδύτερο για επίσης 20 χιλιοστά.

Το εσωτερικό έχει απλή σχεδίαση υποστηριζόμενο από οριζόντια αρχιτεκτονική ενώ, το πορτ-μπαγκάζ έχει ωφέλιμο όγκο 252 λίτρων. Εναρμονισμένο με την ψηφιακή εποχή είναι και το infotainment το οποίο φιλοξενείται σε μία έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών.

 Στον τομέα της ασφάλειας το νέο i10 διαθέτει το πακέτο Hyundai SmartSense. Αυτό αποτελείται από πολλά συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης οδηγού όπως τα Forward Collision-Avoidance Assist (FCA), High Beam Assist, Lane Keep Assist System (LKAS), Driver Attention Warning (DAW) και Intelligent Speed Limit Warning (ISLW).

 Πηγή ισχύος για το νέο κορεατικό μίνι είναι δύο κινητήρες βενζίνης. Ο 3κύλινδρος MPi 1.0 λίτρου που προσφέρει 67 ίππους και 96 Nm ροπής και ο 4κύλινδρος MPi 1,2 λίτρων με ισχύ 84 αλόγων και 118 Nm ροπής. 

Hyundai Kona Hybrid 
Μετά το ηλεκτρικό Kona, οι Κορεάτες λανσάρουν και την υβριδική έκδοση του μικρού SUV τους, το οποίο θα μπορέσει το αθηναϊκό κοινό, και όχι μόνο, να το γνωρίσει και στην έκθεση Αυτοκίνηση. Σε ό,τι αφορά το αισθητικό κομμάτι εξωτερικά, δεν παρατηρούνται αλλαγές, εκτός του λογότυπου hybrid που κοσμεί το πίσω μέρος. 

Στο κύριο μέρος, το υβριδικό Kona κρύβει κάτω από το κάπο του τον τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό GDI βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,6 λτ., που αποδίδει 105 ίππους στις 5.700 σ.α.λ. και 147 Nm ροπής στις 4.000 σ.α.λ., καθώς επίσης και ένα ηλεκτρικό μοτέρ μέγιστης ισχύος 43,5 ίππων με 170 Nm ροπής. Η συνδυαστική απόδοση του υβριδικού συνόλου ορίζεται στα 141 άλογα, με τη ροπή να αγγίζει έως και τα 265 Nm, ενώ πηγή ενέργειας αποτελεί ένα πακέτο μπαταριών ιόντων λιθίου χωρητικότητας 1,56 kWh. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

NEO TRAFIC
skoda