Corsa
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Corsa

Opel

37.920 Επισκέψεις στο άρθρο

Tι αξίζει να δεις:

Combo Life

Combo Life

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Απλά τα πράγματα: Νέο Corsa! Περισσότερη τεχνολογία, ποιότητα και εμφάνιση που το κάνει αμέσως να ξεχωρίζει. Ρίξτε μια ματιά ωστόσο και στο ανανεωμένο Astra, με τα νέα μοτέρ του.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε το περίπτερο της Opel, στο οποίο θα δούμε για πρώτη φορά το νέο Corsa και το ανανεωμένο Astra, τα δύο all time best sellers της φίρμας.

Το 6ης γενιάς Opel Corsa είναι ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα της χρονιάς και αναμένεται να πρωταγωνιστήσει για άλλη μια φορά στις πωλήσεις της μικρής κατηγορίας. Βασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMP του ομίλου PSA (Peugeot-Citroen) και έχει μήκος 4,06 μέτρα (+40 χλστ. από την απερχόμενη γενιά). Αισθητικά προβάλλει το νέο προφίλ της Opel με δυναμικό και επιβλητικό χαρακτήρα, ενώ είναι έως και 108 κιλά ελαφρύτερο ανάλογα με την έκδοση. Για πρώτη φορά στην ιστορία του θα διατεθεί και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση με την ονομασία Corsa-e η οποία διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και μέσω των μπαταριών των 50kWh προσφέρει αυτονομία περίπου 350 χλμ. (WLTP). Οι «συμβατικές» του εκδόσεις εφοδιάζονται με τον τρικύλινδρο 1,2 λτ. υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με απόδοση μέχρι και 130 ίππους, αλλά και με τον 1,5 λτ. πετρελαιοκινητήρα με απόδοση 110 ίππους.

Ιδιαίτερα σύγχρονο και high-tech είναι το εσωτερικό του νέου Opel Corsa με ψηφιακό πίνακα οργάνων και μεγάλη οθόνη αφής, την ίδια ώρα που χάρη στην αύξηση κατά 28 χλστ. του μεταξονίου του, η Opel υπόσχεται πιο ευρύχωρη καμπίνα. 

Astra με νέους κινητήρες
Μπορεί το Corsa να κεντρίζει το ενδιαφέρον, ωστόσο εξίσου σημαντική είναι η παρουσία και του ανανεωμένου Astra, με τα νέα μοτέρ, με μικρότερες εκπομπές ρύπων και πιο πλούσιο τεχνολογικό εξοπλισμό.

 Η παλέτα των μηχανικών συνόλων στην βενζίνη αποτελείται πλέον από έναν νέο 3κύλινδρο 1.200άρη turbo κινητήρα σε τρεις εκδόσεις, 110, 130 ή 145 άλογα, σε συνδυασμό με 6άρι μηχανικό κιβώτιο στον στάνταρ εξοπλισμό. Στην κορυφή βρίσκεται ωστόσο, ένας 1.400άρης κινητήρας με ισχύ 145 άλογα, αλλά με ροπή 236 Νm, ο οποίος και συνδυάζεται με ένα CVT αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων. Στο πετρέλαιο η μόνη επιλογή αφορά τον 1.500άρη turbodiesel σε δύο εκδόσεις 105 και 122 ίππων.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως ο τεχνολογικός εξοπλισμός είναι πιο πλούσιος και περιλαμβάνει επιπλέον νέα εμπρός ψηφιακή κάμερα που αναγνωρίζει οχήματα, πεζούς και την οδική σηματοδότηση και πίσω κάμερα που λειτουργεί σε συνεργασία με το νέο σύστημα infotainment Μultimedia Pro. Επίσης διατίθενται εργονομικά καθίσματα πιστοποιημένα από γερμανικό οργανισμό για την αντιμετώπιση προβλημάτων στη μέση-πλάτη με εξαερισμό και λειτουργία μασάζ.

SUV και LCV family
Μπορεί η άφιξη των Corsa και Astra να αποτελεί το σημαντικό γεγονός για την ελληνική αντιπροσωπεία της φίρμας, ωστόσο δεν «αμελεί» και τα υπόλοιπα μοντέλα της, καθώς στην έκθεση θα δείξει στο κοινό τα μοντέλα της οικογένειας των SUV, τα γνωστά μας Crossland X και Grandand X, για αυτούς που ψάχνουν μια πιο «περιπετειώδη» λύση.

Έκτος των SUV, στο περίπτερο της Opel θα εκτεθούν και οι επιβατικές εκδόσεις των ελαφρών επαγγελματικών μοντέλων της, το Combo Life και το Zafira Life, με το πρώτο να μπορεί να φιλοξενήσει έως και 7 επιβάτες και το δεύτερο έως και 9. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center