Volkswagen
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Volkswagen

37.924 Επισκέψεις στο άρθρο

Tι αξίζει να δεις:

Τ-Roc Cabriolet

Τ-Roc Cabriolet

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Οι προβολείς πέφτουν στη νέα 8η γενιά του Golf, που κάνει πανελλαδική πρεμιέρα στην ελληνική έκθεση αυτοκινήτου μόλις δύο εβδομάδες μετά την παγκόσμια αποκάλυψή του στην έδρα της Volkswagen στη Γερμανία. Σαφέστατα οι εντυπωσιακές -για διαφορετικούς λόγους- εκδόσεις του T-Roc κλέβουν κι εκείνες τις εντυπώσεις στο περίπτερο της VW. Το πρώτο ανοιχτό κόμπακτ crossover Τ-Roc Cabriolet και το εξαιρετικά δυναμικό T-Roc R των 300 ίππων.

Σε έναν από τους μεγαλύτερους χώρους στην Έκθεση Αυτοκίνηση 2019 συναντάμε το περίπτερο της VW. Εκεί θα δούμε όλα τα νεότερα μοντέλα της εταιρείας που λανσαρίστηκαν στην ελληνική αγορά, αλλά και άλλα που αναμένουμε στο άμεσο μέλλον. Καταρχάς το περίπτερο της γερμανικής μάρκας θα κοσμείται από το ολοκαίνουργιο Golf, το φουλ ψηφιακό και συνεχώς online μικρομεσαίο με τεχνητή νοημοσύνη που μεταξύ άλλων έχει να επιδείξει μειωμένη 8 κινητήρες εκ των οποίων 5 υβρικές επιλογές και νέο ντιζάιν. Έπειτα, το ανανεωμένο VW Passat με την «σοβαρή» και επιβλητική του εικόνα και το πλούσιο τεχνολογικό του υπόβαθρο στέκεται δίπλα στις νέες εντυπωσιακές εκδόσεις του T-Roc. Το Τ-Roc Cabriolet και το T-Roc R. Το παρών δίνει και η έκδοση Allspace του Tiguan που χαρακτηρίζεται από τις μεγαλύτερες διαστάσεις της (με μήκος 4.701 χλστ.) και τους ακόμα καλύτερους εσωτερικούς της χώρους σε σχέση με το Tiguan, ενώ προσφέρεται και με 3η σειρά καθισμάτων για την φιλοξενία έως και 7 επιβατών. 

VW Golf
Η «πολυτραγουδισμένη» νέα, 8η γενιά του Volkswagen Golf κάνει ντεμπούτο στην Αυτοκίνηση 2019. Η σχεδίαση δεν μπορούμε να πούμε ότι άλλαξε ριζικά ωστόσο όλα τα υπόλοιπα είναι εντελώς καινούργια. Το νέο Golf είναι μικρότερο σε διαστάσεις όντας χτισμένο πάνω στην πιο πρόσφατη εκδοχή της πλατφόρμας MQΒ, όμως έχει μεγαλύτερους χώρους στην καμπίνα. Έπειτα, εκεί που ξεχωρίζει είναι οι τεχνολογίες. Το εσωτερικό διέπεται από δύο μεγάλες οθόνες, μία ως ψηφιακός πίνακας οργάνων και μία για το infotainment, πλήκτρα αφής που αντικαθιστούν τους κλασικούς διακόπτες, Head Up-Display κ.ά. Από εκεί και πέρα, το Golf προσφέρεται με μια εξαιρετικά πλούσια γκάμα 8 κινητήρων, εκ των οποίων τα 5 σύνολα είναι υβριδικά. Δύο 3κύλινδροι TSI 90 και 110 ίππων, δύο νέοι 4κύλινδροι 115 και 150 ίππων και ένας diesel. Επιπλέον, το γερμανικό μικρομεσαίο εφοδιάζεται για πρώτη φορά με σύστημα 48 Volt: ο eTSI κινητήρας έχει 3 επίπεδα ισχύος (110, 130 και 150 άλογα), ενώ οι εκδόσεις eHybrid (plug-in) θα αποδίδουν 204 ή 245 άλογα από το υβριδικό σύστημα με τον 1,4 TSI και έναν ηλεκτροκινητήρα.

Τ-Roc Cabriolet
To Cabriolet είναι η πιο ξεχωριστή έκδοση στην γκάμα του Τ-Roc και  αποτελεί το πρώτο ανοιχτό μοντέλο στην κατηγορία των compact crossover αυτοκινήτων. Ακολουθώντας την παράδοση του διάσημου Beetle και του Golf ενσωματώνει μια κλασική μαλακή αυτόματη οροφή, η οποία χρειάζεται εννέα δευτερόλεπτα προκειμένου να ανοίξει και να προσφέρει  θέα στον ουρανό. Σχεδιαστικά παραπέμπει στο «κλειστό» T-Roc ωστόσο δομικά έχει ενισχυθεί στο πλαίσιο του παρμπρίζ και σε κάποια άλλα σημεία για να εξασφαλιστεί η μέγιστη ασφάλειά του. Το εσωτερικό του προέρχεται αυτούσιο από το T-Roc και μπορεί να φιλοξενήσει με ευκολία έως και 4 επιβάτες, ενώ διαθέτει και όλα τα σύγχρονα συστήματα άνεσης και υποβοήθησης της οδήγησης. Σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα, το T-Roc Cabriolet διατίθεται με τον τρικύλινδρο 1,0 λίτρου ΤSI των 115 ίππων και τον 1,5 TSI με 150 ίππους και 250 Nm ροπής. Αμφότεροι συνεργάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων η με το DSG7 κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. 

T-Roc R
Η κορυφαία από κάθε άποψη έκδοση του T-Roc ξεχωρίζει αρχικά με την δυναμική της εμφάνιση. Νέοι, πιο μυώδεις προφυλακτήρες, μεγαλύτερες ζάντες και διπλές απολήξεις εξατμίσεων  συνθέτουν το πιο «άγριο» T-Roc αισθητικά, ενώ και σε οδηγικό επίπεδο, οι σπορ ρυθμίσεις των αναρτήσεων και το σύστημα τετρακίνησης φροντίζουν για την εύκολη μεταφορά των 300 ίππων του 2λιτρου TSI, στο δρόμο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto