Το Opel KARL ακολουθώντας το παράδειγμα του ADAM ψήλωσε, έγινε πιο «άγριο» σε εμφάνιση, απέκτησε crossover ταυτότητα και πλέον έχει κάθε δικαίωμα να αποκαλείται Rocks.

Το Opel KARL ακολουθώντας το παράδειγμα του ADAM ψήλωσε, έγινε πιο «άγριο» σε εμφάνιση, απέκτησε crossover ταυτότητα και πλέον έχει κάθε δικαίωμα να αποκαλείται Rocks.

Νέο Opel KARL Rocks

(29/9/2016)

Η πρώτη εμφάνιση του νέου Opel KARL Rocks, το οποίο αποτελεί την crossover εκδοχή του KARL, έχει οριστεί να γίνει στο προσεχές παριζιάνικο σαλόνι αυτοκινήτου, ωστόσο η μάρκα παρουσίασε σήμερα τα πρώτα στοιχεία και τις φωτογραφίες του μοντέλου της.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Όπως και το KARL έτσι και το KARL Rocks είναι πεντάθυρο, πενταθέσιο και με μεγάλο χώρο αποσκευών, συγκριτικά με τις μικρές διαστάσεις του αμαξώματος του, ενώ έχει «ψηλώσει» από το έδαφος ώστε να προσφέρει μικρές εκτός δρόμου αναζητήσεις ή απλά πιο άνετο πέρασμα από τα... σαμαράκια των πόλεων.

Εξωτερικό και σχεδίαση

Μεγάλες ομοιότητες με ένα αληθινό SUV υπόσχεται η μάρκα ενώ σχεδιαστικά, το KARL Rocks ακολουθεί απλές και λιτές γραμμές, σε ένα 5θυρο αμάξωμα με compact διαστάσεις. Φυσικά, δεν απουσιάζουν στοιχεία που συναντούμε σε όλα τα σύγχρονα Opel, όπως π.χ. τη χαρακτηριστική γρίλια της μάσκας με το χρώμιο ή την πλαϊνή νεύρωση σε σχήμα λεπίδας. Από εκεί και πέρα, στην εμφάνιση του KARL Rocks διακρίνονται τα μεγάλων διαστάσεων εμπρόσθια φωτιστικά, με τα κάθετα πίσω, αλλά και οι ζάντες 15 ιντσών με διχρωμία. Εντύπωση προκαλούν επίσης και οι λεπτομέρειες αλουμινίου στο χαμηλότερο μέρος του αμαξώματος, που το ξεχωρίζουν και ως crossover όπως και οι χρηστικές ράγες οροφής. Το πίσω τμήμα τέλος, είναι εντελώς κάθετο και για χωροταξικούς λόγους, με τον συνολικό όγκο του χώρου αποσκευών να φτάνει έως και τα 1.013 λτ.


Εσωτερικό και εργονομία

Χωρίς να έχουν δοθεί στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το εσωτερικό του νέου KARL Rocks, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της φίρμας, θα είναι στυλάτο, χωρίς όμως να χάνει σε πρακτικότητα. Ο σχεδιασμός του εσωτερικού αποκαλύφθηκε ότι είναι θα είναι κυψελοειδής και θα διατίθεται αποκλειστικά για το KARL Rocks, ενώ σε ότι αφορά το σύστημα infotainment θα εξοπλίζεται στη βασική έκδοση με το Radio R300, με προαιρετική επιλογή το Radio R 4.0 IntelliLink και τις εφαρμογές που περιλαμβάνονται σε αυτό.


Από μίνι, έγινε crossover

Ο off-road χαρακτήρας του νέου Opel KARL Rocks φυσικά δεν αναμένεται να είναι εκείνος που μπορεί να προσφέρει ένα μεγάλο SUV, ωστόσο η αύξηση της απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος κατά 18 χλστ. μπορεί να διευκολύνει τον οδηγό σε light αποδράσεις από την άσφαλτο, πιο άνετη κίνηση στις ανωμαλίες του οδοστρώματος εντός πόλης, αλλά και καλύτερη οπτική μέσα στην κίνηση. 

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι το νέο Opel KARL Rocks αναμένεται να κάνει το εμπορικό του ντεμπούτο μέχρι το τέλος του έτους, όπου και θα αρχίσουν οι παραγγελίες, ενώ περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το κόστος κτήσης του αναμένεται να αποκαλυφθούν σε λίγες μέρες στο Παρίσι.

 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto