Για πρώτη φορά στο Rio θα δούμε τον νέο τρικύλινδρο turbo T-GDI 1.000άρη βενζινοκινητήρα με 100 και 120 άλογα (172 Nm ροπής) της Hyundai-Kia.

Για πρώτη φορά στο Rio θα δούμε τον νέο τρικύλινδρο turbo T-GDI 1.000άρη βενζινοκινητήρα με 100 και 120 άλογα (172 Nm ροπής) της Hyundai-Kia.

Νέο Kia Rio

(29/9/2016)

Το νέο Kia Rio είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των σχεδιαστικών τμημάτων της κορεάτικης φίρμας στη Γερμανία και την Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, με την πάντα στενή επαφή του κεντρικού τμήματος σχεδιασμού στην Namyang της Ν. Κορέας. Ο σκοπός αυτής της συνεργασίας ήταν η δημιουργία ενός μοντέλου καθολικά αρεστού στα γούστα του καταναλωτικού κοινού και στις τρεις ηπείρους (Ευρώπη, Αμερική, Ασία). Έτσι το τελικό αποτέλεσμα  του νέου Rio ορίζεται από ευθείες γραμμές δίνοντας στο αυτοκίνητο μία διακριτική, μοντέρνα εμφάνιση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Με περισσότερο δυναμισμό
Το νέο Rio έρχεται με εμφανώς δυναμικότερη σχεδίαση από τον προκάτοχό του, η οποία γίνεται πιο διακριτή στο μπροστινό μέρος του αμαξώματος με τις «κοφτερές» του γραμμές. Το μικρό μοντέλο της kia διαθέτει μακρύτερο εμπρός καπό και πρόβολο, αλλά και πιο δυναμικό προφυλακτήρα που θα στείλει ψηλότερα πάνω στο καπό τα νέα φώτα, τα οποία στο εσωτερικό τους έχουν σχεδιαστεί σε μορφή U.  Στο κέντρο του προφυλαχτήρα δεσπόζει ο μεγάλος αεραγωγός, ενώ η γρίλια που θυμίζει μύτη τίγρης, όπως ισχυρίζεται η μάρκα, εκτείνεται σε ολόκληρη τη μάσκα έως να συναντήσει τα νέα φωτιστικά σώματα. Επιπλέον, αλλαγές διακρίνονται και στους προβολείς ομίχλης , οι οποίοι πλέον φιλοξενούνται στα δυο άκρα του προφυλακτήρα, δίνοντας αίσθηση μεγαλύτερου πλάτους στο νέο Rio. Στο πλάι και πίσω, φαίνεται μια πιο κουπέ αισθητική, με μεγάλα πίσω φωτιστικά σώματα και διακριτική αεροτομή.
 
 
Περισσότεροι χώροι
Περνώντας στο εσωτερικό παρατηρείται το ίδιο σχεδιαστικό μοτίβο με έντονες γραμμές και καμπύλες, που δίνουν στο κορεάτικο μικρό την αίσθηση μεγαλύτερων διαστάσεων, ενώ παράλληλα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της φίρμας, η εργονομία έχει αυξηθεί κατά πολύ σε σχέση με τον προκάτοχο του, ενώ και η ευρυχωρία έχει μεγαλώσει λόγω του αυξημένου μεταξονίου. Εκ πρώτης όψεως ξεχωρίζει το σύστημα infotainment που βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό, με την οθόνη αφής υψηλής ευκρίνειας να χρησιμοποιείται για το ηχοσύστημα, την πλοήγηση και τα συστήματα συνδεσιμότητας, καθώς επίσης και οι διακόπτες αεροπορικού τύπου (όπως και στο τωρινό Rio) στο κάτω τμήμα της κονσόλας. Εκτός από αυτά, η κορεάτικη φίρμα αναφέρει ότι το νέο Rio θα γεμίσει από νέα συστήματα τεχνολογίας στο πεδίο της ασφάλειας.

Μεγαλύτερο σε διαστάσεις
Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει, το νέο Kia Rio είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις, με το μήκος του να είναι κατά 15 χλστ. μεγαλύτερο φτάνοντας τα 4.065 χλστ., το πλάτος του να έχει μεγαλώσει κατά 5 χλστ. φτάνοντας στα 1.725 χλστ. και το μεταξόνιο του να έχει φτάσει στα 2.580 χλστ. δηλαδή 10 χλστ. περισσότερα από τον προκάτοχο του, κάτι που συνεπάγεται με αυξημένους εσωτερικούς χώρους. Η μόνη διάσταση στην οποία μίκρυνε η νέα γενιά του Kia Rio είναι το ύψος, αφού κόντυνε κατά 5 χλστ., έχοντας πλέον ύψος 1.450 χλστ.
 
Πρώτη φορά με κινητήρα από 1,0 λτ.
H παλέτα των μηχανικών συνόλων θα εξοπλίσουν το νέο Kia Rio είναι είναι ίδιες με εκείνες του Hyundai i20. Συνεπώς για πρώτη φορά θα δούμε τον νέο τρικύλινδρο turbo T-GDI 1.000άρη βενζινοκινητήρα με 100 και 120 άλογα (172 Nm ροπής) της Hyundai-Kia. Επίσης στη γκάμα υπάρχουν και οι ατμοσφαιρικοί 1,25 λτ. και 1,4 λτ. απόδοσης 83 και 91 ίππων. Τέλος στα diesel σύνολα υπάρχει ο 1,4 λτ. με απόδοση 70 και 90 ίππων.


 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
vw