Η ονομασία του CXPerience concept της Citroen προέρχεται από το μοντέλο CX (1974-1991).

Η ονομασία του CXPerience concept της Citroen προέρχεται από το μοντέλο CX (1974-1991).

Citroen CXPerience concept

(29/9/2016)

Η ονομασία του CXPerience concept της Citroen προέρχεται από το μοντέλο CX, το οποίο ήταν ένα μεγάλο σεντάν που βρισκόταν στη γκάμα των μοντέλων της γαλλικής μάρκας, από το 1974 έως και το 1991. Ως φόρος τιμής λοιπόν, το φουτουριστικό πρωτότυπο έλαβε αυτή την ονομασία, μη έχοντας παρόλα αυτά καμία σχέση με το παρελθόν, αλλά καταδεικνύοντας με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο το σχεδιαστικό μέλλον της Citroen.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Στο εξωτερικό του concept ξεχωρίζουν τα εμπρός φωτιστικά σώματα σε σχήμα V, τα οποία ενώνονται μεταξύ τους με δυο νίκελ φάσες, σχηματίζοντας το λογότυπο της μάρκας, ωστόσο μεγάλη εντύπωση προκαλούν και τα LED φώτα ημέρας, όπως και οι μυώδεις καμπύλες τόσο στο εμπρός μέρος, όσο και στο πλάι.

Επιπλέον, εντυπωσιακό σημείο στο γαλλικό πρωτότυπο αποτελεί η απουσία της μεσαίας κολώνας και το αντικριστό άνοιγμα των θυρών των πίσω επιβατών. Σε ότι αφορά τις διαστάσεις του μοντέλου, το μήκος του είναι 4,85 μέτρα, με πλάτος που φτάνει τα 2 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο του είναι τρία μέτρα. Το ενδιαφέρον εντοπίζεται περισσότερο στο ύψος του concept, που είναι μόλις 1,37 μέτρα και σε συνδυασμό με την κεκλιμένη χαμηλή οροφή δίνει περισσότερο την εντύπωση shooting brake μοντέλου.

Για τις επιδόσεις του concept τέλος, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι  την «καρδιά» του concept θα αποτελέσει ένα plug-in υβριδικό σύνολο, το οποίο θα συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα απόδοσης μεταξύ 150 και 200 ίππων, με έναν ηλεκτροκινητήρα, κάτι που θα κάνει τη συνολική ιπποδύναμη του μοντέλου να αγγίζει τους 300 ίππους. Η μετάδοση της κίνησης θα γίνεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto