Το ηλεκτρικό με το οποίο η Mercedes θα ανταγωνιστεί τα i της BMW

Το ηλεκτρικό με το οποίο η Mercedes θα ανταγωνιστεί τα i της BMW

Ηλεκτρική Mercedes Generation EQ

(29/9/2016)

Το πρωτότυπο με την ονομασία Generation EQ απεικονίζει τα σχέδια της μάρκας για το ηλεκτροκίνητο μέλλον, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει και το ευρύτερο μέλλον της αυτοκίνησης. Η μορφή του θυμίζει εν πολλοίς την GLC, έχοντας όμως στοιχεία φουτουριστικής σχεδίασης, τα οποία παρατηρούνται κυρίως στο εμπρός μέρος του concept.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Στο εξωτερικό εντύπωση προκαλούν οι ζάντες 21 ιντσών του ηλεκτρικού concept, όπως και οι διάσπαρτες λεπτομέρειες σε μπλε φωτισμό, που καταδεικνύουν την ηλεκτρική φύση του μοντέλου. Το χρώμα που έχει επιλεγεί για το Generation EQ concept ονομάζεται «Alubeam Silver», ενώ κάτι που τραβά τα βλέμματα τόσο από έξω, όσο και από μέσα είναι η καθ` ολοκληρία πανοραμική οροφή, που δημιουργεί την αίσθηση μιας ευάερης και ευήλιας καμπίνας. Επιπλέον, ιδιαίτερη προσοχή φαίνεται πως έχουν δείξει οι σχεδιαστές της Mercedes για την καλύτερη δυνατή αεροδυναμική του concept, μιας και παρατηρούνται απόλυτα ομαλές καμπλές στο σύνολο του αμαξώματος, ενώ ακόμα και οι πλαϊνοί καθρέπτες φαίνεται να έχουν αντικατασταθεί από κάμερες συνδράμοντας στη μικρότερη δυνατή αντίσταση του αέρα.

Περνώντας στο εσωτερικό της φουτουριστικής καμπίνας, συναντούμε ένα άκρως μινιμαλιστικό σχεδιαστικό ύφος, με πιο εντυπωσιακό στοιχείο την οθόνη αφής 24 ιντσών, που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το τιμόνι και διαδραματίζει το ρόλο του πίνακα οργάνων, αλλά και της διαχείρισης του συστήματος infotainment και των υπόλοιπων συστημάτων. Μια δεύτερη οθόνη αφής συναντάται χαμηλότερα στο σημείο μεταξύ των μπροστά επιβατών, όπου χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του συστήματος κλιματισμού της καμπίνας, ενώ οι δυο αυτές οθόνες αντικαθιστούν πλήρως τα χειριστήρια και τα κουμπιά της κεντρικής κονσόλας.

Όσον αφορά την κινητήριο δύναμη του Generation EQ concept, χρησιμοποιούνται δυο ηλεκτροκινητήρες, με τον ένα να βρίσκεται τοποθετημένος στον άξονα εμπρός και τον δεύτερο αντίστοιχα στον πίσω άξονα, οι οποίοι αποδίδουν συνδυαστικά 407 ίππους ισχύος και 700 Nm ροπής. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της μάρκας τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε λιγότερα από 5 δλ., ενώ το concept δεν υστερεί σε αυτονομία, αφού μπορεί να κινηθεί για 500 χλμ. με μια πλήρη φόρτιση.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι η Mercedes-Benz ισχυρίζεται πως η μπαταρία χωρητικότητας 300 kW θα επιτρέπει σε ηλεκτροκίνητα μοντέλα της, όπως το Generation EQ concept, να καλύψουν απόσταση 100 χλμ. σε μόλις πέντε λεπτά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto