Το νέο Opel Ampera-3 έρχεται με 500 χλμ. αυτονομίας με μια πλήρη φόρτιση.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το νέο Opel Ampera-3 έρχεται με 500 χλμ. αυτονομίας με μια πλήρη φόρτιση.

Opel Ampera-e

(29/9/2016)


Τριάντα λεπτά φόρτισης αρκούν να προσφέρουν  στο Ampera-e αυτονομία 150 χλμ.

Τριάντα λεπτά φόρτισης αρκούν να προσφέρουν στο Ampera-e αυτονομία 150 χλμ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Το ηλεκτρικό Opel Ampera-e έκανε το ντεμπούτο του στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού με τους ανθρώπους της μάρκας να ισχυρίζονται πως ήρθε με σκοπό να φέρει την επανάσταση στην ηλεκτροκίνηση. Πιο συγκεκριμένα ο CEO της Opel, Dr. Karl-Thomas Neumann αποκάλυψε το Opel Ampera-e, με αυτονομία πάνω από 500 χλμ., ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το περίπτερο της Opel, με την καταπράσινη διακόσμηση που θυμίζει "ζούγκλα πόλης", υποστηρίζοντας το βασικό θέμα, δηλαδή τη βιώσιμη μετακίνηση. 
 
Το νέο μοντέλο με το σήμα του κεραυνού συνδυάζει πρωτοποριακή τεχνολογία μπαταρίας χωρητικότητας 60 kWh και λειτουργία με μηδενικούς ρύπους, με μία απολαυστική οδηγική εμπειρία, καθώς η μέγιστη ροπή των 360 Nm υπόσχεται να προσφέρει εντυπωσιακές τιμές επιτάχυνσης και δυνατότητες προσπέρασης. Σύμφωνα με κάποιες προκαταρκτικές δοκιμές NEDC, μπορεί να διανύσει πάνω από 500 χλμ. με μία φόρτιση και εάν χρειαστεί επαναφόρτιση, 30 λεπτά φόρτισης αρκούν να του προσφέρουν αυτονομία 150 χλμ. Το εμπορικό του ντεμπούτο στην Ευρώπη θα γίνει το πρώτο εξάμηνο της επόμενης χρονιάς, σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της γερμανικής μάρκας.
 
Η μέγιστη ροπή των 360 Nm σε συνδυασμό με τα 150 kW ή αλλιώς 204 άλογα προδιαθέτουν για σπορ οδήγηση, ωστόσο οι εκκινήσεις από στάση στα φανάρια και η είσοδος στο αυτοκινητόδρομο θεωρείται από τα ατού του Opel Ampera-e, κατά τα λεγόμενα των ανθρώπων της μάρκας. Το μοντέλο επιταχύνει στα 50 χλμ./ώρα σε μόλις 3,2 δεύτερα, ενώ η εν κινήσει επιτάχυνση 80 - 120 χλμ./ώρα για προσπέραση ολοκληρώνεται σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα, κάτι που το κάνει να πλησιάζει τα OPC μοντέλα της φίρμας.

«Το Opel Ampera-e κάνει την ηλεκτροκίνηση απόλυτα εφικτή για καθημερινή χρήση και έτοιμη για το μέλλον» σχολιάζει ο CEO της Opel, ενώ συνεχίζει λέγοντας «Το Ampera-e καταδεικνύει με εντυπωσιακό τρόπο πώς η βιωσιμότητα και η οδηγική απόλαυση μπορούν να συνυπάρχουν άριστα».
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center