Ελβετία: Ετοιμάζει νέο φόρο για τα ηλεκτρικά!

Ελβετία: Ετοιμάζει νέο φόρο για τα ηλεκτρικά!

2.612 Επισκέψεις στο άρθρο (30/6/2022)

Η Ελβετία σχεδιάζει να φορολογήσει τα ηλεκτρικά οχήματα για να συμβάλει στην κάλυψη του κενού στη χρηματοδότηση για την κατασκευή και συντήρηση δρόμων!

Αυξάνονται τα ηλεκτρικά στην Ελβετία

Η αύξηση της κυκλοφορίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελβετία και η ταυτόχρονη μείωση εκείνων με κινητήρες εσωτερικής καύσης είναι κάτι που έχει ξεκινήσει και σύμφωνα με τους ειδικούς τα επόμενα χρόνια αναμένεται να αυξηθεί. Ως αποτέλεσμα τα κρατικά έσοδα από τους φόρους που προέρχονται από τα καύσιμα προβλέπεται να μειωθούν. Για αυτό το λόγο η κυβέρνηση της χώρας ψάχνει το αντίβαρο που θα ισορροπήσει την κατάσταση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Φόρο για τα ηλεκτρικά και σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες που επικαλούνται Μέσα του εξωτερικού, η Ελβετία σχεδιάζει νέο φόρο για τα οχήματα που κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια και άλλες εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Τα έσοδα από τον φόρο αυτό θα συμβάλουν στην κάλυψη του κενού στη χρηματοδότηση για την κατασκευή και συντήρηση δρόμων, αντικαθιστώντας όπως προαναφέραμε τα έσοδα από τους παραδοσιακούς φόρους καυσίμων όπως η βενζίνη και το diesel.

Φιξ ποσό ανά διανυόμενο χιλιόμετρο

Μάλιστα η κυβέρνηση της Ελβετίας ζήτησε ήδη από το υπουργείο Μεταφορών να υποβάλει πρόταση έως το τέλος του έτους για να καταστεί πιο βιώσιμη η οδική χρηματοδότηση. Ο νέος φόρος θα αποτελείται από ένα σταθερό ποσό ανά διανυόμενο χιλιόμετρο και ανά κατηγορία οχημάτων, είπε η κυβέρνηση και σχεδιάζεται να τεθεί σε ισχύ από το 2030.

Συνέχεια του άρθρου >>>
ELASTIKA 2024
NISSAN