Έλεγχος μεταχειρισμένου: Μπορούν να τον κάνουν άλλοι αντί για εσένα

Έλεγχος μεταχειρισμένου: Μπορούν να τον κάνουν άλλοι αντί για εσένα

5.663 Επισκέψεις στο άρθρο (5/12/2022)

Και όμως, υπάρχουν εταιρείες που αναλαμβάνουν να μεταβούν εκεί που βρίσκεται το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που σε ενδιαφέρει να αγοράσεις, να το ελέγξουν διεξοδικά και να σου πουν τα αποτελέσματα, χωρίς εσύ να κάνεις τίποτα! Ο έλεγχος περιλαμβάνει από τσεκάρισμα στη φανοποιεία μέχρι χημική ανάλυση των λαδιών και χρήση υπερήχων για να διαπιστωθεί η φθορά του μοτέρ.

Υπάρχουν εξειδικευμένες εταιρείες που κάνουν έλεγχο σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Όπως έχουμε δει και στις 5 συμβουλές πριν αγοράσεις αυτοκίνητο από δεύτερο χέρι, ο έλεγχος ενός μεταχειρισμένου πριν την αγορά είναι άκρως σημαντικός, προκειμένου να είμαστε σίγουροι πως το όχημα που θα επιλέξουμε δεν θα αποτελέσει πηγή πονοκεφάλων και… οικονομικής καταστροφής στο μέλλον.
Αυτό που κάνουμε οι περισσότεροι εν δυνάμει αγοραστές είναι να κλείνουμε ραντεβού στο συνεργείο της επιλογής μας, όπου και θα πραγματοποιηθεί ένας ενδελεχής έλεγχος στο αυτοκίνητο.

Σε πολλές περιπτώσεις αυτό είναι πιο δύσκολο να επιτευχθεί από όσο φαίνεται. Θα χρειαστεί τόσο ο πωλητής όσο και ο αγοραστής να πάρουν άδεια από την εργασία τους, ενώ αν το όχημα βρίσκεται σε διαφορετική πόλη τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα, αφού εκτός από το ταξίδι θα πρέπει να βρεις και κάποιο έμπιστο συνεργείο, σε μια περιοχή που ίσως δεν γνωρίζεις κανέναν.

Ευτυχώς, υπάρχουν πλέον εταιρείες που αναλαμβάνουν να πραγματοποιήσουν έλεγχο στο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που ενδιαφερόμαστε να αγοράσουμε, χωρίς να χρειαστεί να είμαστε παρόντες στη διαδικασία.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ο απλός έλεγχος του μεταχειρισμένου κοστίζει γύρω στα 50 ευρώ

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις που πραγματοποιούν ελέγχους μεταχειρισμένων. Η πιο απλή διαδικασία κοστίζει γύρω στα 50 ευρώ, και περιλαμβάνει έλεγχο στο πλαίσιο και στη φανοποιεία του αυτοκινήτου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν αυτό είναι τρακαρισμένο ή όχι, στα μηχανικά και τα ηλεκτρολογικά εξαρτήματα, καθώς και στον εγκέφαλο με διαγνωστικό μηχάνημα.

Εκτός αυτού, ο εξειδικευμένος τεχνικός ελέγχει τα έγγραφα του οχήματος και το βιβλίο service, για να έχετε μια εικόνα σχετικά με το κατά πόσο ενδελεχή συντήρηση έκαναν οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες, ενώ ταυτόχρονα προχωράει σε ένα test drive του αυτοκινήτου για μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Αναλόγως της εταιρείας που θα επιλέξετε, η αναφορά θα είναι προφορική ή γραπτή (μέσω e-mail αν δεν είστε παρόντες). Καταλαβαίνουμε βέβαια πως η γραπτή αναφορά είναι προτιμότερη, μιας και αφενός έτσι είμαστε πιο σίγουροι για τα αποτελέσματα του ελέγχου, ενώ αφετέρου έχουμε στα χέρια μας «πειστήρια» για να διαπραγματευτούμε την τιμή του οχήματος με τον πωλητή, στην περίπτωση που βρούμε ατέλειες και ζημιές που δεν περιγράφονται στην αγγελία.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
Audi