Έλλειψη μικροτσίπ: Τα χειρότερα πέρασαν λέει η Toyota

Έλλειψη μικροτσίπ: Τα χειρότερα πέρασαν λέει η Toyota

4.133 Επισκέψεις στο άρθρο (18/10/2021)

Η αυτοκινητοβιομηχανία κλήθηκε να περάσει έναν σκόπελο στην παραγωγή της με την έλλειψη μικροτσίπ, λόγω της πανδημίας, ωστόσο όπως φαίνεται τα χειρότερα πέρασαν και οι μάρκες κοιτούν μπροστά, κάτι που ισχύει και στην Toyota.

Η έλλειψη μικροτσίπ ήταν ένα από τα βασικά προβλήματα της πανδημίας για το χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, αποτελώντας μάλιστα την αιτία σε πολλές περιπτώσεις, που  οι μάρκες προχώρησαν στην μείωση της παραγωγής τους, κάτι που ισχύει ακόμα και σήμερα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Πέρασαν τα χειρότερα λέει η Toyota

Το θετικό της όλης υπόθεσης είναι πως πλέον οι εταιρείες, ακόμα και αν ενεργοποιούν νέα πλάνα περιορισμών στην παραγωγική τους διαδικασία, ατενίζουν το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία, αφού τα χειρότερα πέρασαν. Αυτό ισχυρίστηκε σε δηλώσεις του ο διευθυντής παγκόσμιων προμηθειών της Toyota, Kazunari Kumakura, ο οποίος σε δηλώσεις του υπογράμμισε πως: «Νομίζω ότι έχουμε περάσει τη χειρότερη περίοδο».
 

Ανάκαμψη από Δεκέμβρη

Μάλιστα, το στέλεχος της ιαπωνικής μάρκας, προέβλεψε επίσης πως παρά τα παρατεταμένα προβλήματα της αλυσίδας εφοδιασμού, η παραγωγή της Toyota θα ανακάμψει από τον Δεκέμβριο. Θυμίζουμε πως πριν από λίγες ημέρες είχαν κάνει την εμφάνισή τους δημοσιεύματα του εξωτερικού που ανέφεραν ότι η ιαπωνική φίρμα ζήτησε από τους προμηθευτές της σε πρώτες ύλες να αναπληρώσουν τη χαμένη παραγωγή, ώστε να μπορέσει με τη σειρά της να κατασκευάσει επιπλέον 97.000 οχήματα το διάστημα Δεκεμβρίου 2021 - Μαρτίου 2022.
 
Ο Kumakura δεν επιβεβαίωσε στο 100% τη συγκεκριμένη πληροφορία, είπε όμως πως η Toyota βρίσκεται σε επαφές με τους προμηθευτές της για να δουν το περιθώριο που έχουν να ανακάμψουν από το Δεκέμβριο μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2022, όπου ολοκληρώνεται το οικονομικό έτος της μάρκας.
 

Μικρή μείωση τον Νοέμβρη

Κλείνοντας, σε ότι αφορά τον Νοέμβριο η Toyota θα παράγει μεταξύ 850.000 και 900.000 οχημάτων παγκοσμίως. Το σύνολο παραγωγής αντιπροσωπεύει μείωση 15 % από το αναθεωρημένο σχέδιο παραγωγής της Toyota που προέβλεπε αρχικά την κατασκευή 1 εκατομμυρίου οχημάτων τον μήνα.

Μπόρα ήταν και πέρασε!
-Η Toyota λέει πως τα χειρότερα από την έλλειψη μικροτσίπ περάσαν.
-Από το Δεκέμβριο η μάρκα θα αρχίσει να καλύπτει το χαμένο έδαφος.
Μήπως ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε τι αυτοκίνητο θα πάρουμε;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda