Αυτοί είναι οι ανθρακονημάτινοι διωστήρες (μπιέλες) για το Mitsubishi Evo της Extreme Tuners.

Ελληνικές carbon μπιέλες αντέχουν έως 15.000 σ.α.λ.

23.561 Επισκέψεις στο άρθρο (21/11/2019)

Οι καινούργιες μπιέλες της ελληνικής Extreme Tuners είναι εξολοκλήρου ανθρακονημάτινες, ζυγίζουν 77 γρ. (δηλαδή 10 φορές κάτω από το ατσάλι) και αντέχουν σε εφελκυσμό άνω των 2.600 MPa. Με πιο απλά λόγια αντέχουν σε στροφάρισμα έως 15.000 σ.α.λ. και ιπποδύναμη έως 3.000 άλογα!


Πριν λίγες ώρες ανέβηκαν στη σελίδα της ελληνικής Extreme Tuners στο facebook οι νέες μπιέλες που πρόκειται να χρησιμοποιήσει το θηριώδες Mitsubishi Evo του Σπύρου Πανόπουλου, ιδιοκτήτη του βελτιωτικού οίκου, το οποίο κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ σε αγώνες dragster. Όσον αφορά στο ρεκόρ, σημειώθηκε στην πίστα του Abu Dhabi, εκεί που τα χρονόμετρα στο 400άρι σταμάτησαν στο 7,708 δλ. με ταχύτητα εξόδου 252 χλμ./ώρα.

Επειδή η βελτίωση σε αυτά τα επίπεδα δεν έχει όρια, οι μηχανικοί της ελληνικής εταιρείας εργάζονται συνεχώς πάνω στην εξέλιξη του Evo για την επίτευξη ακόμα χαμηλότερου χρόνου. Τελευταίο έργο τους, οι μπιέλες 3ης γενιάς από ανθρακονήματα, φωτογραφίες των οποίων είδαμε στα social media συνοδεία κάποιων πληροφοριών. Σε ό,τι αφορά τις τεχνικές λεπτομέρειες, η κάθε μπιέλα 3ης γενιάς ζυγίζει 77 γραμμάρια, ήτοι 10 φορές μικρότερο βάρος από το ατσάλι και 6,5 φορές από το αλουμίνιο, ενώ αντέχει σε εφελκυσμό άνω των 2.600 MPa, ήτοι 26.000 bar ή αλλιώς περίπου 25.500 ατμόσφαιρες!

Σύμφωνα με την ανάρτηση στη σελίδα της Extreme Tuners, οι νέες μπιέλες θα δοκιμαστούν στο δυναμόμετρο μέσα στο επόμενο διάστημα. Επιπρόσθετα, γίνεται λόγος για τη σταδιακή ενσωμάτωση των εμβόλων και των διωστήρων τρίτης γενιάς από εδώ και στο εξής, που θα κάνουν την επανάσταση στο χώρο της αυτοκίνησης και γενικότερα του motorsport. Τα 3D printed κεραμικά εξαρτήματα καθώς επίσης και εκείνα από τιτάνιο και ανθρακονήματα είναι το μέλλον, όπως λένε οι άνθρωποι της βελτιωτικής φίρμας. Σημειώστε πως, αυτή τη στιγμή εξελίσσουν ήδη κεραμικά πιστόνια και μπιέλες...

Μένει να δούμε τα αποτελέσματα των δοκιμών, για τα οποία αναμένεται να υπάρξει νέα ανακοίνωση. Εμείς, ευχόμαστε καλή επιτυχία σε κάθε προσπάθεια για την κατάκτηση νέων ρεκόρ!

PEIRAIOS LEASING
NISSAN