Διαβάστε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που μας έγιναν για το ηλεκτρικό VW e-up!.

Διαβάστε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που μας έγιναν για το ηλεκτρικό VW e-up!.

Ερωτήσεις για τα ηλεκτρικά

65.241 Επισκέψεις στο άρθρο (15/6/2017)

Ερ.:  Αν η αυτονομία μηδενίσει, «μένω»;
Απ: ΝΑΙ. 
 
Ερ.: Το καλώδιο φόρτισης δεν φτάνει στην πρίζα. Mπορώ να χρησιμοποιήσω μπαλαντέζα;
Απ.: Δεν συνιστάται αλλά μπορείς υπό προϋποθέσεις. Καλύτερα να προμηθευτείς την επέκταση που προσφέρει η εκάστοτε εταιρεία και μην χρησιμοποιήσεις την παραδοσιακή μπαλαντέζα γιατί δυσκολεύεις τη ροή του ρεύματος και λόγω του υψηλού φορτίου μπορεί να υπερθερμανθεί σε επικίνδυνο σημείο.
Ερ.: Μπορώ να το αφήσω περισσότερη ώρα στην πρίζα από όσο μου δείχνει το trip computer, η πρέπει να το βγάλω όταν τελειώσει η φόρτιση άμεσα;
Απ.: Μπορείς. Οι περισσότεροι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων δίνουν την δυνατότητα στον πελάτη να ενεργοποιήσει ή να απενεργοποιήσει την φόρτιση μέσω εφαρμογής κινητού τηλεφώνου ή ακόμα να προγραμματίσει τις ώρες φόρτισης του αυτοκινήτου.
 
Ερ.: Οι μπαταρίες «χάνουν» την απόδοσή τους με το πέρασμα του χρόνου; Υπάρχει περίπτωση να χρειαστούν αντικατάσταση και σε τι κόστος;
Απ.: Οι μπαταρίες σαν τεχνολογία, είναι παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται στα laptop και τα κινητά τηλέφωνα, συνεπώς είναι μια τεχνολογία δοκιμασμένη. Οι περισσότεροι κατασκευαστές δίνουν εγγύηση 8 χρόνια ή 160.000 χλμ. και δικαιολογούν μια πτώση της τάξης του 20%. Το κόστος εξαρτάται από το μοντέλο και την εταιρεία, ωστόσο μπορείς να αντικαταστήσεις μέρη των κελιών τους και όχι τις συστοιχίες ολόκληρες. 
 
Ερ.: Τι γίνεται με τη συντήρησή τους; Κάθε πότε γίνεται και τι περιλαμβάνει;
Απ.: Αρχικά οι μπαταρίες δεν χρειάζονται συντήρηση. Οι κατασκευαστές έχουν ορίσει να μην χρησιμοποιείται όλη η διαθέσιμη χωρητικότητά τους, ώστε να αυξάνουν την διάρκεια ζωής τους. Οσον αφορά το αυτοκίνητο αυτό καθΆαυτό,ο ηλεκτροκινητήρας πρακτικά έχει ελάχιστη συντήρηση συγκριτικά με τους θερμικούς κινητήρες. 
 
Ερ.:Υπάρχει κάποια επιδότηση για την αγορά τους;
Απ.: Στη χώρα μας ΟΧΙ. Σε ορισμένες χώρες του εξωτερικού ήδη έχει ξεκινήσει πρόγραμμα αντικατάστασης με επιδότηση στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.
 
Ερ.:Οδηγείται κανονικά; Εχει άλλα χειριστήρια;
Απ.: Οδηγείται ακριβώς όπως ένα συμβατικό αυτόματο αυτοκίνητο. Χρειάζεται αρχικά μια εξοικείωση με τον τρόπο που επιταχύνει και «κόβει» όταν αφήνεις το γκάζι, αλλά είναι κάτι που τελικά περισσότερο σε διευκολύνει, παρά σε δυσκολεύει στη χρήση του.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center