Η Ford επενδύει πάνω από 750 εκ. ευρώ στην παραγωγή της επόμενης γενιάς του Kuga στη Βαλένθια της Ισπανίας.

Περίπου 3 δις ευρώ έχουν επενδυθεί στο εργοστάσιο της Βαλένθια από το 2011.

Επενδύει η Ford για το Kuga

3.220 Επισκέψεις στο άρθρο (20/11/2017)

Η Ford επενδύει πάνω από 750 εκατομμύρια ευρώ στην παραγωγή της επόμενης γενιάς του Kuga στη Βαλένθια της Ισπανίας.

Η νέα επένδυση ανεβάζει το συνολικό ποσό που έχει επενδυθεί στις δραστηριότητες της Ford στη Βαλένθια σε περίπου 3 δις ευρώ από το 2011. Επιπλέον, στο συγκεκριμένο εργοστάσιο της μάρκας θα παραχθεί και η νέα γενιά του Kuga συνεχίζοντας την «παράδοση» που έχει δημιουργηθεί, αφού σήμερα το SUV της Ford αγγίζει σχεδόν το 50% του όγκου παραγωγής οχημάτων στη Βαλένθια.

Απασχολώντας πάνω από 8.000 άτομα σε όλες τις δραστηριότητές της, η νέα επένδυση θα  βοηθήσει στην εξασφάλιση θέσεων εργασίας στο εργοστάσιο της Ford στη Βαλένθια. Η επένδυση στοχεύει στη βελτίωση του κόστους και της παραγωγικότητας μέσω συνεργασίας της ομάδας διοίκησης, των συνδικάτων και του ανθρωπίνου δυναμικού. «Αυτή η σημαντική επένδυση των 750 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ επιβεβαιώνει εκ νέου και ξεκάθαρα τη συνεχιζόμενη δέσμευσή μας στην περιοχή της Βαλένθια και στην Ισπανία, ως μιας από τις σημαντικότερες περιοχές παραγωγής μας στην Ευρώπη» δήλωσε ο Steven Armstrong CEO της Ford Ευρώπης, Μέσης Ανατολής & Αφρικής.
 

Σημειώνουμε πως σήμερα, περίπου το 25% όλων των επιβατικών οχημάτων που πωλούνται στην Ευρώπη είναι SUV, συν του ότι οι ευρωπαϊκές πωλήσεις του Kuga από την αρχή της χρονιάς είναι 126.900 μονάδες, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της φίρμας, βελτίωση της τάξεως του 22% συγκριτικά με το ίδιο διάστημα το 2016. Επίσης. το Kuga είναι το τρίτο σε πωλήσεις μοντέλο της Ford στην Ευρώπη, μετά τα Fiesta και Focus. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ανακοίνωση της νέας επένδυσης και την επόμενη γενιά Kuga θα δημοσιευτούν όταν πλησιάζει το λανσάρισμα.  
 
Για την ιστορία, τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως τα εργοστάσια παραγωγής οχημάτων και κινητήρων της Ford στη Βαλένθια έχουν κατασκευάσει πάνω από 12 εκατομμύρια οχήματα και 16 εκατομμύρια κινητήρες από το 1976 που ξεκίνησαν οι εργασίες, όντας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς οχημάτων στην Ισπανία. Στη Βαλένθια κατασκευάζονται τα περισσότερα προϊόντα και οχήματα σε όγκο από οποιοδήποτε άλλο εργοστάσιο της Ford στην Ευρώπη. Περίπου το 90% της παραγωγής της Βαλένθια εξάγεται σε πάνω από 75 χώρες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ.

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto