Επενδύει στα SUV η Ford

3.303 Επισκέψεις στο άρθρο (11/2/2019)

Ριζική αναδιοργάνωση της γκάμας της θέλει να κάνει η Ford. Διαβάστε τι σχεδιάζει.

Σημαντικές είναι οι αλλαγές που θέλει να κάνει η Ford στην γκάμα που προσφέρει στην ευρωπαϊκή αγορά. Ο λόγος είναι πως ενώ σύμφωνα με στοιχεία της JATO Dynamics οι πωλήσεις των SUV αποτελούν το 35% των συνολικών ταξινομήσεων, τα SUV της Ford αποτελούν μόνο το 27% των αυτοκινήτων της μάρκας που βρίσκουν νέους ιδιοκτήτες.

Συνεπώς, η Ford έχει βάλει πρώτο της στόχο της ανάπτυξη της σε αυτή την κατηγορία και για αυτό έχει ήδη αρχίσει να εργάζεται πάνω στο ολοκαίνουριο EcoSport που θα ντεμπουτάρει αργότερα μέσα στο 2019. Ακόμα, η νέα γενιά του Kuga θα γίνει διαθέσιμη στα τέλη του έτους ενώ θα ακολουθήσει και μια έκδοση του μοντέλου με τρεις σειρές καθισμάτων και 7 θέσεις ως άμεσος αντικατάστασης του Edge.
 
Ο Steven Αrmstrong, πρόεδρος της Ford Europe, υποσχέθηκε πως στην SUV γκάμα της φίρμας θα προστεθεί ένα νέο όνομα, ενώ άφησε να εννοηθεί πως το 2020 θα κάνει ντεμπούτο ένα ακόμη SUV με ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο και εμφάνιση εμπνευσμένη από την Mustang.

Tο Κuga ήταν το δημοφιλέστερο SUV της Ford στην Ευρώπη για το 2018 με 153.542 πωλήσεις με δεύτερο το EcoSport με 111.856 ταξινομήσεις, σημειώνοντας αύξηση 78%. Τρίτο ήταν το Edge με μόλις 9.527 πωλήσεις παρουσιάζοντας σημαντική μείωση σε ζήτηση

NEO TRAFIC
moto