Ένα υπέρογκο ποσό αναμένεται να δαπανήσει η εταιρεία ZF με στόχο να συμβαδίσει και αυτή στην νέα εποχή αυτόνομων οχημάτων που βρίσκεται προ των πυλών.

Επενδύει στα αυτόνομα οχήματα η ZF

1.842 Επισκέψεις στο άρθρο (24/9/2018)

Ένα υπέρογκο ποσό αναμένεται να δαπανήσει η εταιρεία ZF με στόχο να συμβαδίσει και αυτή στην νέα εποχή αυτόνομων οχημάτων που βρίσκεται προ των πυλών.

Συμφώνα με όσα αναφέρει το Bloomberg η γερμανική εταιρεία η οποία αποτελεί έναν από τους μεγάλους προμηθευτές εξαρτημάτων αυτοκινήτων, αναμένεται να επενδύσει 14 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στην επόμενη πενταετία, χρήματα τα οποία θα δοθούν για την ανάπτυξη της αυτόνομης και της ηλεκτρικής τεχνολογίας, δαπανώντας περίπου 2.8 δισ. δολάρια.
 
Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως τα χρήματα αυτά είναι κατά λίγο περισσότερα από τα 2.57 δις. δολάρια που ξόδεψε η ZF το 2017, δείχνοντας έτσι πως και αυτή με τη σειρά της προετοιμάζεται για το μέλλον στο χώρος της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο οποίος αλλάζει.
Σε δήλωση που έκανε η ZF γνωστοποίησε πως αυτή τη στιγμή εργάζεται πάνω στην κατασκευή ενός αυτόνομου βαν, το οποίο σε δύο χρόνια από σήμερα αναμένεται να μπει στη γραμμή παραγωγής προκειμένου βγαίνοντας από αυτή να λειτουργήσει ως ένας αντίπαλος των Volkswagen Crafter και Ford Transit.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ZF, Wolf-Henning Scheider, η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με διάφορους πελάτες που θα μπορούσαν να αγοράσουν αρκετές μονάδες του συγκεκριμένου βαν, το οποίο μεταξύ άλλων θα έχει τη δυνατότητα να κινείται με μεγάλη άνεση στους δρόμους ακόμα και όταν αυτοί έχουν αυξημένη κίνηση.      

Mercedes
test center