Επέστρεψε στις νίκες ο Ράικονεν

1.875 Επισκέψεις στο άρθρο (22/10/2018)

Μετά από 2.044 μέρες «ανομβρίας», ο Κίμι Ράικονεν γεύτηκε τη σαμπάνια του νικητή στο GP Ηνωμένων Πολιτειών μετά από έναν εξαιρετικό αγώνα, όντας πλαισιωμένος στο πόντιουμ από τους Μαξ Φερστάπεν και Λούις Χάμιλτον σε δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ο Ράικονεν κατάφερε να πάρει την καρό σημαία μετά από 113 αγώνες στο Grand Prix Ηνωμένων Πολιτειών που διεξήχθη στην πίστα «Circuit of the Americas» στο Τέξας. Ο Φινλανδός πιλότος της Ferrari έκανε πολύ καλή εκκίνηση και διατήρησε την πρωτοπορία του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα απολαμβάνοντας το πλεονέκτημα της ultra soft γόμας σε αντίθεση με τη super soft που είχαν επιλέξει οι υπόλοιποι. Αλλωστε είχε δείξει από τις κατατακτήριες δοκιμές την καλή φόρμα στην οποία βρίσκεται κάνοντας τον τρίτο καλύτερο χρόνο πίστας με μόλις 70 χλστ. του δευτερολέπτου διαφορά από τον πρώτο και κάτοχο της pole position, Λούις Χάμιλτον.
 

Εντούτοις, τα πράγματα δεν πήγαν το ίδιο καλά για τον ομόσταβλο του Ράικονεν, Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος είχε μια επαφή με το μονοθέσιο του Ντάνιελ Ρικιάρντο και έπεσε στην 14η θέση. Στο paddock της Ferrari υπήρξε αναστάτωση μετά τη σύγκρουση καθώς στην περίπτωση που Χάμιλτον και Φέτελ τερμάτιζαν σε θέσεις με περισσότερους από 8 βαθμούς διαφορά μεταξύ τους, τότε το πρωτάθλημα θα ήταν χαμένη υπόθεση για τον Γερμανό. Βέβαια, τα σενάρια διαψεύστηκαν μιας και ο Φέτελ τερμάτισε στην τέταρτη θέση, ακριβώς πίσω από τον Βρετανό που τερμάτισε τρίτος.

Πέραν του Φέτελ, όμως, ανοδική πορεία στην κατάταξη ακολούθησε και ο Μαξ Φερστάπεν ο οποίος από την 18η θέση εκκίνησης αναρριχήθηκε στη δεύτερη, δίνοντας σκληρές μάχες κυρίως προς το τέλος του αγώνα με τον Χάμιλτον. Πιο συγκεκριμένα, στον 48ο γύρο σχηματίστηκε τρενάκι από τους Ράικονεν, Φερστάπεν και Χάμιλτον με τον Βρετανό να πιέζει και τον Ολλανδό να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων διατηρώντας τη θέση του.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως στη βαθμολογία του πρωταθλήματος ο Χάμιλτον προηγείται με 70 βαθμούς του Φέτελ, τρεις γύρους πριν το οριστικό πέσιμο της καρό σημαίας. Επόμενος σταθμός της Formula 1 το GP Μεξικό στις 26 με 28 Οκτωβρίου.

Δείτε την τελική κατάταξη, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά από 56 γύρους στο GP Ηνωμένων Πολιτειών και παρακάτω τη βαθμολογία των οδηγών του πρωταθλήματος:

Toyota
test center