Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Επειτειακή έκδοση για τα 70 χρόνια ζωής του θρυλικού Toyota Land Cruiser.
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Επειτειακή έκδοση για τα 70 χρόνια ζωής του θρυλικού Toyota Land Cruiser.

Επετειακό Toyota Land Cruiser Pick-Up

6.311 Επισκέψεις στο άρθρο (1/12/2021)

Μπορεί το Land Cruiser 70 Series να παρουσιάστηκε πίσω στο μακρινό 1984, αλλά συνεχίζει να διατίθεται σε κάποιες αγορές του πλανήτη, με την Toyota να λανσάρει μια σπέσιαλ επετειακή έκδοση στο «αθάνατο» μοντέλο της, γιορτάζοντας τα 70α γενέθλια του θρυλικού off-roader.

Η Toyota γιορτάζει τα 70α γενέθλια του Land Cruiser και συνεχίζει να παρουσιάζει σπέσιαλ, επετειακές εκδόσεις του «αθάνατου» μοντέλου Land Cruiser 70 Series, το οποίο πρωτοεμφανίστηκε το 1984 και κατόπιν μιας σειράς ανανεώσεων, συνεχίζει να διατίθεται σε διάφορες αγορές του πλανήτη.

To Land Cruiser 70 Series μπορεί να πρωτοεμφανίστηκε το 1984, αλλά συνεχίζει να διατίθεται σε διάφορες αγορές του πλανήτη.

To Land Cruiser 70 Series μπορεί να πρωτοεμφανίστηκε το 1984, αλλά συνεχίζει να διατίθεται σε διάφορες αγορές του πλανήτη.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Έτσι, μετά την αγορά της Αυστραλίας είναι η σειρά αυτής της Ν. Αφρικής να αποκτήσει την ειδική έκδοση «70th Anniversary Special Edition» του Toyota Land Cruiser, που διατίθενται με μονή ή διπλή καμπίνα.
 
Εξωτερικά, το αυτοκίνητο που φέρει το κωδικό όνομα Land Cruiser 79, πέραν τον ειδικών σημάτων, ξεχωρίζει μέσω της ανασχεδιασμένης γρίλιας, του snorkel, του off-road προφυλακτήρα με το ενσωματωμένο bull-bar, της εισαγωγής του καπό, του μεταλλικού πίσω προφυλακτήρα και του ειδικού καλύμματος της καρότσας. Δύο είναι οι χρωματικές επιλογές (Ivory White ή Sand Beige), ενώ οι ζάντες αλουμινίου των 16 ιντσών φοράνε ελαστικά διάστασης 265/70 R16.
 
Η απόσταση του οχήματος από το έδαφος είναι στα 235 χλστ., με τις γωνίες προσέγγισης και αναχώρησης εμποδίων να ορίζονται στις 33 και 27 μοίρες αντίστοιχα. Το συνολικό μήκος του επετειακού Land Cruiser είναι 5.245 χλστ. και το μεταξόνιό του εκτείνεται στα 3.180 χλστ. Το ωφέλιμο φορτίο είναι στα 1.005 κιλά και η ελκτική ικανότητα με φρένα φτάνει στα 3.500 κιλά.
 
Κάτω από το καπό συναντάμε τον turbodiesel V8 κινητήρα των 4,5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 202 hp ισχύος και 430 Nm ροπής, προσδίδοντας στο όχημα τελική ταχύτητα 160 χλμ./ώρα. Το μοτέρ συνεργάζεται με 5άρι μηχανικό κιβώτιο στέλνοντας την κίνηση σε όλους τους τροχούς, ενώ το παρών δίνουν τόσο οι «κοντές» σχέσεις όσα και τα κλειδώματα (εμπρός-πίσω) των διαφορικών.
 
Το εσωτερικό δυσκολεύεται να κρύψει την ηλικία του οχήματος, κάτι που γίνεται εμφανές σε σημεία όπως τα χειριστήρια του μηχανικού air-condition. Αν αξίζει να σταθούμε σε κάτι, είναι η οθόνη αφής των 6,1 ιντσών του συστήματος infotainment που φέρει GPS και είναι συμβατό με τα Apple CarPlay και Android Auto.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »