Σύμφωνα με τον νυν πρόεδρο της εταιρείας, Paolo Pininfarina, «η κόκκινη γραμμή που στηρίζει τον αριθμό 90 ξεκινά από κάτω προς τα πάνω, θέλοντας να δείξει τη συνέχεια που αναμένεται να έχει η εταιρεία στο μέλλον».

Επετειακό λογότυπο για την Pininfarina

1.684 Επισκέψεις στο άρθρο (13/12/2019)

Το 2020 η Pininfarina κλείνει αισίως τα 90 χρόνια ζωής και στο πλαίσιο των εορτασμών προχώρησε στην παρουσίαση ενός νέου επετειακού λογότυπο, ανακοινώνοντας παράλληλα μία σειρά από εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα.

Η Pininfarina, όπως λέγεται εν συντομία η Carrozzeria Pininfarina, ιδρύθηκε από τον Battista «Pinin» Farina το 1930 στο Τορίνο της Ιταλίας. Στα πρώτα της χρόνια ξεκίνησε να κατασκευάζει αμαξώματα για τις Alfa Romeo, Hispano-Suiza, Fiat, Cadillac, Rolls-Royce, Lancia και άλλες μάρκες, όμως κατά τη διάρκεια του ΒΆ Παγκοσμίου Πολέμου το εργοστάσιό της καταστράφηκε.
 
Ωστόσο ο Farina συνέχισε την εταιρεία η οποία με την ονομασία Pininfarina από τις αρχές της δεκαετίας του 1950 και για δεκαετίες καθιέρωσε μια ισχυρή σχέση με τη Ferrari, όντας υπεύθυνη για το σχεδιασμό όλων των οδικών μοντέλων της μάρκας, με εξαίρεση τις Dino 308 GT4 και LaFerrari. Στις μέρες μας και συγκεκριμένα το 2015 η Pininfarina αγοράστηκε από την ινδική Mahindra και το 2018 μας σύστησε την Automobili Pininfarina που προετοιμάζεται να κατασκευάσει το ηλεκτρικό hypercar Battista  και το Rimac C-Two.
 
Σήμερα, λόγω της επερχόμενης επετείου των 90 ετών η Pininfarina έδειξε το νέο της λογότυπο στο οποίο έχει προστεθεί ο αριθμός 90. Σύμφωνα με τον νυν πρόεδρο της εταιρείας, Paolo Pininfarina, «η κόκκινη γραμμή που στηρίζει τον αριθμό 90 ξεκινά από κάτω και πάει προς τα πάνω θέλει να δείξει τη συνέχεια που αναμένεται να έχει η εταιρεία στο μέλλον, όπως θα φέρει εις πέρας τους νέους στόχους, τα νέα της έργα και τις νέες προκλήσεις που θα συναντήσει».
 
Τέλος ανέφερε πως το νέο έτος θα πραγματοποιήσει και μία σειρά από γεγονότα που θα πραγματοποιηθούν στο Μιλάνο και το Τορίνο, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης και στην Κίνα, στο Pebble Beach Concours d`Elegance στις ΗΠΑ, ενώ θα υπάρξει ειδική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο Μαϊάμι το Δεκέμβριο του 2020.     

Toyota
moto