• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Έπιασαν κλέφτη αυτοκινήτων στα Ν. Προάστια

1.692 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/7/2019
 

Σακίδια πλάτης, laptops, tablets, drone, γυαλιά ηλίου και άλλα αντικείμενα στα κλοπιμαία. Εξιχνιάσθηκαν 13 υποθέσεις κλοπής σταθμευμένων αυτοκινήτων στα Ν. Προάστια και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 28χρονου αλλοδαπού.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, ο 28χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος, μαζί με συνεργούς του που αναζητούνται, από τις αρχές του μηνός Ιουνίου, διέπρατταν συστηματικά κλοπές από σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, σε περιοχές των νοτίων προαστίων.

Οι κλέφτες έπιαναν «δουλειά» πρωινές και μεσημβρινές ώρες. Εντόπιζαν σταθμευμένα οχήματα και με χρήση αιχμηρού αντικειμένου παραβίαζαν τα παράθυρα και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους τσάντες, πορτοφόλια, χρηματικά ποσά, τραπεζικές κάρτες, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα.

Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι κατά την εγκληματική τους δράση χρησιμοποιούσαν ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, τα οποία μίσθωναν με τη χρήση πλαστών εγγράφων (ταυτότητες και δίπλωμα), προκειμένου μην τους ταυτοποιήσουν. Μετά τις κλοπές, πουλούσαν άμεσα τα κλοπιμαία σε τρίτους.

Από την έρευνα στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τσάντες, σακίδια, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, drone, γυαλιά ηλίου και άλλα αντικείμενα. Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται επίσης ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στη χώρα μας και σε βάρος του θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης.