Επιβεβαίωσε τη μείωση στα διόδια της Αττικής Οδού ο Κ. Καραμανλής

Επιβεβαίωσε τη μείωση στα διόδια της Αττικής Οδού ο Κ. Καραμανλής

2.097 Επισκέψεις στο άρθρο (7/12/2022)

Στην επιβεβαίωση της μείωσης της τιμής των διοδίων στην Αττική Οδό προχώρησε με δηλώσεις του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Από 2,80 στα 2,50

Η είδηση για τη μείωση της τιμής των διοδίων στην Αττική Οδό συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον το περασμένο διάστημα. Συγκεκριμένα το κόστος διέλευσης για τους οδηγούς των αυτοκινήτων αναμένεται να μειωθεί στα 2,50 από τα 2,80 ευρώ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να γίνει σύντομα. Όπως σας έχουμε ενημερώσει, μόλις τελειώσει η τρέχουσα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού, τον Οκτώβριο του 2024, στη συνέχεια θα ισχύσει και η εν λόγω μικρή μείωση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Με τη νέα σύμβαση το 2024 έρχεται η μικρότερη τιμή

Μάλιστα την είδηση αυτή επιβεβαίωσε με δηλώσεις του και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» όσον αφορά στην Αττική Οδό, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σχολίασε μεταξύ άλλων ότι: «Αυτό το οποίο λέμε είναι ότι η καταβολή των διοδίων πρέπει να γίνεται με ένα τρόπο ορθολογικό και δίκαιο. Τι κάναμε λοιπόν; Η Αττική Οδός είναι ένας δρόμος που έχει ξεκινήσει η παραχώρηση του, δηλαδή η εκμετάλλευση από τον ιδιώτη. Το 1996. Επομένως είπαμε ότι με αυτή τη νέα σύμβαση, που θα ξεκινήσει από το 2024, αντί για διόδια 2,80 θα έχουμε 2,50».

«Καλά μελετημένη η μείωση των διοδίων στην Αττική Οδό»

Ο Κ. Καραμανλής εξήγησε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη: «Πρώτον διότι η Αττική Οδός είναι ένας περιφερειακός δρόμος και δεν έχει αναλογικότητα χιλιομετρική, δηλαδή είτε τη χρησιμοποιήσεις για ένα χιλιόμετρο είτε και για τα 70 χιλιόμετρα, θα πληρώσεις ένα τίμημα. Και δεύτερον για τον απλούστατο λόγο, διότι καταλαβαίνουμε ότι σε μία δύσκολη συγκυρία μπορούμε να κάνουμε λελογισμένες μειώσεις. Κάναμε κάτι που είναι καλά μελετημένο. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να έχουμε και έναν επιτυχημένο διαγωνισμό». 

Συνέχεια του άρθρου >>>
ELASTIKA 2024
moto