Η πρόταση ανεξάρτητου σχεδιαστή για την επερχόμενη Rolls-Royce Cullinan.

Η ονομασία Cullinan επιβεβαιώθηκε και επίσημα πλέον από την Rolls-Royce.

Η επιβεβαίωση του ονόματος συνοδεύεται από καμουφλαρισμένες εικόνες της Rolls-Royce Cullinan σε στάδιο δοκιμών εξέλιξης.

Επιβεβαιώθηκε η Rolls-Royce Cullinan

2.291 Επισκέψεις στο άρθρο (13/2/2018)

Αποκαλύφθηκε επίσημα η ονομασία του πρώτου SUV της Rolls-Royce, το οποίο θα ονομάζεται Cullinan, όπως σας είχαμε πληροφορήσει.

Από το 2015 έχει ξεκινήσει να σχηματίζεται έντονη φημολογία γύρω από το επικείμενο λανσάρισμα του πρώτου SUV της Rolls-Royce, το οποίο σε αρχικό στάδιο είχε παρουσιαστεί από τη βρετανική φίρμα ως «Project Cullinan». Έκτοτε, διάφορες εικασίες έβλεπαν το φως της δημοσιότητας όσον αφόρα στην ονομασία του μοντέλου.

Υπενθυμίζουμε μάλιστα πως λίγες μέρες πριν το SUV της Rolls-Royce συνελήφθη από τον φωτογραφικό φακό των κατασκόπων με βαρύ καμουφλάζ σε στάδιο δοκιμών εξέλιξης, ενώ λίγους μήνες νωρίτερα σας είχαμε παρουσιάσει και την πρώτη πρόταση ανεξάρτητου σχεδιαστή για το επερχόμενο μοντέλο.

Σήμερα, λοιπόν, και επίσημα πλέον επιβεβαιώθηκε από την Rolls-Royce το όνομα του πρώτου SUV της, το οποίο θα λέγεται Cullinan. Η ονομασία του μοντέλου προέρχεται από το μεγαλύτερο διαμάντι που βρέθηκε στη Νότιο Αφρική το 1905 (σ.σ. ένα χρόνο μετά ιδρύθηκε η Rolls-Royce), ενώ υπογραμμίζουμε πως οι Βρετανοί για λόγους κύρους δεν καταδέχονται να χαρακτηρίσουν το μοντέλο τους SUV ή crossover κατατάσσοντάς το σε κατηγορίες που απαρτίζονται από «κοινούς» θνητούς.
 

Κατατοπιστικές ήταν οι δηλώσεις του CEO της Rolls-Royce, κ. Torsten Müller-Ötvös, ο οποίος είπε: «Η ονομασία Cullinan συνοδεύει το project από όταν το παρουσιάσαμε, μερικά χρόνια πριν. Είναι το πιο ταιριαστό όνομα για το πρωτοεμφανιζόμενό μας μοντέλο. Η Cullinan είναι ένα αυτοκίνητο που έχει τέτοια σαφήνεια του στόχου για τον οποίο έχει κατασκευαστεί, όντας άψογο σε ποιότητα και πολυτέλεια με μια τέτοια παρουσία που αναβαθμίζει την κλίμακα της πραγματικής πολυτέλειας».

Στο πεδίο των μηχανικών συνόλων, οι πηγές μας αναφέρουν ότι η Cullinan θα χρησιμοποιεί τον ίδιο V12 biturbo κινητήρα χωρητικότητας 6,7 λτ. της Phantom που αποδίδει 563 ίππους και 900 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων.

Τέλος, σημειώνουμε πως βασικός αντίπαλος της Rolls-Royce Cullinan θα είναι η Bentley Bentayga, αλλά και η Lamborghini Urus, όντας λογικά η καλύτερα πουλημένη Rolls-Royce των τελευταίων χρόνων, αν όχι όλων των εποχών. Φυσικά η εμβληματική εταιρεία δεν πρόκειται να υιοθετήσει στρατηγική μαζικής παραγωγής. Αντιθέτως η Cullinan θα είναι σε μεγάλο βαθμό χειροποίητη και η τιμή της θα αντανακλά τη μοναδικότητά της.

Toyota
test center