Ο ερχομός του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού Opel Corsa μετράει αντίστροφα, με την εταιρεία να επιβεβαιώνει την ονομασία eCorsa για το επερχόμενο hatchback.

Επιβεβαιώθηκε το ηλεκτρικό eCorsa

2.961 Επισκέψεις στο άρθρο (13/6/2018)

Ο ερχομός του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού Opel Corsa μετράει αντίστροφα, με την εταιρεία να επιβεβαιώνει την ονομασία eCorsa για το επερχόμενο hatchback. Δείτε περισσότερα.

Το ηλεκτρικό μοντέλο θα βρεθεί δίπλα στο επιβεβαιωμένο Grandland X PHEV αλλά και στο επερχόμενο Ampera-e ένα ηλεκτροκίνητο βαν της φίρμας, με τα τρία αυτά μοντέλα να διαδραματίζουν βασικό ρόλο στα μακροπρόθεσμα σχέδια ηλεκτροκίνησης της φίρμας αλλά και του ομίλου PSA.
 
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το νέο Corsa θα κατασκευαστεί στην ίδια πλατφόρμα  (CMP) την οποία θα χρησιμοποιούν και τα νέα Peugeot 208 και Citroën C3, κάτι που έκανε ακόμα πιο εύκολο στο eCorsa να χρησιμοποιήσει την αρχιτεκτονική ηλεκτρικών οχημάτων  eCMP. Μάλιστα δεν αποκλείεται η ίδια πλατφόρμα να αποτελέσει στο μέλλον τη βάση προκειμένου να έρθουν ηλεκτρικές εκδόσεις τον επόμενων 208 και C3.
Περισσότερες πληροφορίες για το νέο μοντέλο δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο δεν αποκλείεται από τη στιγμή που οι ανταγωνιστές του eCorsa, Renault Zoe, Nissan Leaf και το ηλεκτρικό Hyundai Kona, προσφέρουν μία αυτονομία μεταξύ των 400 έως 470 χιλιομέτρων, κάπου εκεί να κυμαίνεται και το εύρος κίνησης του γερμανικού ηλεκτρικού.
 
Τέλος να θυμίσουμε πως σκοπός της Opel είναι να προσφέρει μέχρι το 2024 πλήρως ηλεκτρικές ή υβριδικές εκδόσεις σε όλα τα μοντέλα της με την αρχή στα αμιγώς ηλεκτρικά να γίνεται με το eCorsa,, που αναμένεται να φτάσει μέχρι το τέλος της 10ετίας.   

peugeot
NISSAN