• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

H νέα BMW M2 CS έγινε επίσημη.

Το μοντέλο επίσημα πλέον εξοπλίζεται από έναν εξακύλινδρο κινητήρα 3,0 λίτρων twin-turbo που προσφέρει 450 ίππους και 550 Nm ροπής.

Το σπορ στυλ συνεχίζεται στην καμπίνα.

Η νέα BMW M2 CS θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο και η τιμή του στην γερμανική αγορά ξεκινά από τις 95.000 ευρώ.

Επίσημη με 450 PS η νέα BMW M2 CS

3.377 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 6/11/2019

Μετά τη διαρροή που υπήρξε χθες, η νέα BMW M2 CS έγινε επίσημη, καθώς οι «βαυαροί» προχώρησαν στην επίσημη παρουσίαση του ισχυρού coupe.


Πολλές από τις πληροφορίες που υπήρξαν κατά τη διαρροή επιβεβαιώθηκαν όπως για παράδειγμα αυτή του κινητήρα. Το μοντέλο επίσημα πλέον εξοπλίζεται από έναν εξακύλινδρο κινητήρα 3,0 λίτρων twin-turbo που προσφέρει 450 ίππους και 550 Nm ροπής. 
 
Ο κινητήρας έρχεται σε «επαφή» με ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων (στάνταρ), μέσω του οποίου γίνεται το 0-100 χλμ./ώρα σε 4,0 δευτερόλεπτα. Διαθέσιμο θα είναι και ένα 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη μέσω του οποίου το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 3,8 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 280 χλμ./ώρα.
 
Οι αναβαθμίσεις δεν τελειώνουν εκεί καθώς η Μ2 CS έχει εξοπλιστεί με ανάρτηση Adaptive M, με ένα διαφορικό Active M και ένα σύστημα εξάτμισης με ηλεκτρονικά ελεγχόμενες βαλβίδες. Σε ότι αφορά την προσαρμοζόμενη ανάρτηση (Adaptive M) διαθέτει τρεις ρυθμίσεις Comfort, Sport και Sport +. Παράλληλα το αυτοκίνητο διαθέτει ένα σύστημα πέδησης υψηλής απόδοσης με 6πίστονες δαγκάνες και δίσκους 400 χιλιοστών μπροστά και 4πίστονες δαγκάνες με δίσκους 380 χιλιοστών πίστω.
 
Φυσικά μικρότερο είναι και το βάρος του, κάτι που έχει επιτευχθεί χάρη στην εκτεταμένη χρήση πλαστικού υλικού ενισχυμένο με ίνες άνθρακα. Τα βασικά στοιχεία που κατεβάζουν το βάρος είναι το καπό και η οροφή, αλλά και άλλα εξαρτήματα όπως η αεροτομή στο πίσω μέρος και το εμπρόσθιο σπλίτερ. Η M2 CS θα διατίθεται σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα (λευκό, μπλε, μαύρο και ασημί), ενώ θα πατάει σε ζάντες 19 ιντσών είτε σε χρυσό ματ χρώμα φινίρισμα είτε σε μαύρο γυαλιστερό.
 
Το σπορ στυλ συνεχίζεται στην καμπίνα, καθώς οι οδηγοί θα βρουν δερμάτινα καθίσματα αλλά και κάποια σημεία που καλύπτονται από Alcantara, ενώ τα κλασικά τρία χρώματα του τμήματος Μ της BMW μεταξύ άλλων κοσμούν τα προσκέφαλα. Από κει και πέρα το τιμόνι είναι τυλιγμένο με Alcantara, ενώ τα χερούλια των θυρών καλύπτονται από ίνες άνθρακα. Να σημειώσουμε πως η κεντρική κονσόλα είναι καμωμένη από το πλαστικό υλικό ενισχυμένο με ίνες άνθρακα, μειώνοντας το βάρος της κατά 2,7 κιλά.
 
Η νέα BMW M2 CS θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο και η τιμή του στην γερμανική αγορά ξεκινά από τις 95.000 ευρώ.

Tags: BMW