Σε πόσο καιρό θα εισαχθούν μοντέλα της Mazda στη χώρα μας και τι θα γίνει με την τεχνική υποστήριξη;

Επίσημο: Η Mazda επιστρέφει στην Ελλάδα

20.341 Επισκέψεις στο άρθρο (16/3/2018)

Μετά από απουσία σχεδόν τεσσάρων ετών η Mazda επιστρέφει στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Διαβάστε όσα γνωρίζουμε για τη στρατηγική που έχει χαράξει η μάρκα στη χώρα μας όπως επίσης και για τις υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης.

Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια από τον Ιούλιο του 2014 όταν η ελληνική αντιπροσωπεία της Mazda, Έλμα ΑΕΒΕΑ, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης αφήνοντας χωρίς εκπροσώπηση τη μάρκα στη χώρα μας και σήμερα, έρχονται οι πρώτες θετικές ενδείξεις για την επανεισαγωγή νέων αυτοκινήτων της Mazda στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με πηγές από το στρατόπεδο της φίρμας έχει ήδη δοθεί το πράσινο φως από τα κεντρικά γραφεία της Mazda στην Ιαπωνία για την επαναφορά της στη χώρα μας, τα μοντέλα της οποίας, όπως όλα δείχνουν, θα εισάγονται απευθείας από την Αυστρία που εδράζεται η Mazda κεντρικής και νοτιοανατολικής Ευρώπης, με όποιο έξτρα κόστος -καπέλο στην τιμή- μπορεί αυτό να σημαίνει.
 

Πότε θα μπορεί, όμως, κάποιος να αγοράσει νέο μοντέλο της Mazda στη χώρα μας; Οι πρώτες εκτιμήσεις, σύμφωνα πάντα με τις πηγές μας, αναφέρουν πως οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2018 και πιο συγκεκριμένα μέσα στους επόμενους 6 έως 9 μήνες. Από εκεί και έπειτα θα μπορεί να γίνει παραγγελία οποιουδήποτε νέου μοντέλου της Mazda, χωρίς ωστόσο να γίνεται σαφές προς το παρόν το ποιός θα είναι ο παραγγελιοδόχος. 

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί και το φλέγον ζήτημα της τεχνικής υποστήριξης των μοντέλων της Mazda, καθώς τον ερχόμενο Ιούνιο λήγει η ισχύουσα σύμβαση εξουσιοδοτημένων επισκευαστών. Οι πηγές μας λένε πως η σύμβαση θα ανανεωθεί και το δίκτυο θα συνεχίσει να έχει άμεση νομική σχέση με την Mazda Αυστρίας, ωστόσο θα διεξαχθεί ένας εκτενής έλεγχος των συνεργείων κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο προκειμένου να αξιολογηθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Mercedes
moto