Αθανάσιος Νικολόπουλος, Πρόεδρος του Σωματείου Αδειούχων Βιοτεχνών Φανοποιών Βαφέων Αυτοκινήτων Νομού Θεσσαλονίκης.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αθανάσιος Νικολόπουλος, Πρόεδρος του Σωματείου Αδειούχων Βιοτεχνών Φανοποιών Βαφέων Αυτοκινήτων Νομού Θεσσαλονίκης.

Expert tips για Φανοβαφείς και καταναλωτές

32.301 Επισκέψεις στο άρθρο

Χρήσιμες συμβουλές για τους επαγγελματίες του κλάδου, αλλά και τους καταναλωτές, δίνει μέσα από τη


Ο καταναλωτής χρειάζεται και τις καλύτερες τιμές και τις εποχιακές προσφορές, σε συνδυασμό με τις καλύτερες υπηρεσίες.

Ο καταναλωτής χρειάζεται και τις καλύτερες τιμές και τις εποχιακές προσφορές, σε συνδυασμό με τις καλύτερες υπηρεσίες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

συνέντευξή του στο Auto Τρίτη, o πρόεδρος του Σωματείου Αδειούχων Βιοτεχνών Φανοποιών Βαφέων
Αυτοκινήτων Νομού Θεσσαλονίκης, κ. Αθανάσιος Νικολόπουλος.
  • Ως Πρόεδρος του Σωματείου Αδειούχων Βιοτεχνών Φανοποιών Βαφέων Αυτοκινήτων Νομού Θεσσαλονίκης, τι θα συμβουλεύατε τον επαγγελματία φανοποιό-βαφέα για την οργάνωση της επιχείρησής του, ώστε να αυξήσει τα έσοδά του;
Στην περίοδο της κρίσης που διανύουμε ως χώρα, ο επαγγελματίας φανοποιός-βαφέας αυτοκινήτων θα πρέπει να αναβαθμίσει την επιχείρησή του με ποιοτικά χαρακτηριστικά παροχής υπηρεσιών, σύμφωνα με τις νέες ανάγκες που προτάσσει η αγορά. Θα πρέπει δηλαδή να προσαρμόσει την επιχείρηση και τις παροχές του, με βάση την οικονομική κατάσταση που επικρατεί, δίχως όμως αυτό να «αλλοιώνει» το τελικό αποτέλεσμα της επισκευής του αυτοκινήτου. Οι επιχειρήσεις και των δυο ειδικοτήτων θα πρέπει επίσης να παρακολουθούν την εξέλιξη του αυτοκίνητου, τις ευέλικτες παροχές αλλά και την προβολή τους, πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον και την καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτή.
  • Και αντίστοιχα, τι θα συμβουλεύατε έναν απλό καταναλωτή να ρωτάει στο φανοβαφείο που θα χρειαστεί να πάει το αυτοκίνητό του;
Στον δε καταναλωτή, θα συμβουλεύαμε να ρωτάει το κόστος της επισκευής, ταυτόχρονα με τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ώστε να γνωρίζει πλήρως το τι ακριβώς πληρώνει.
Καλύτερες τιμές και εποχιακές προσφορές ή καλύτερες υπηρεσίες, πιστεύετε πως χρειάζεται ο καταναλωτής, από τις επιχειρήσεις του κλάδους σας;
 Ο καταναλωτής χρειάζεται και τα δύο, και τις καλύτερες τιμές και τις εποχιακές προσφορές, παράλληλα με τις καλύτερες υπηρεσίες, παρότι η προϊστορία σχετικά με τις εποχιακές προσφορές έχει αποδείξει, ότι προσδίδουν κακές υπηρεσίες προς τον καταναλωτή και ιδιαίτερα από επιχειρήσεις οι οποίες, δυστυχώς, δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις ως προς τη λειτουργία και ως προς τις παροχές τους.
Τέλος, απαντώντας εξολοκλήρου στο ερώτημα, οι επιχειρήσεις οι οποίες είναι εγγεγραμμένες στο σωματείο μας, παρέχουν και καλές υπηρεσίες, προσαρμοσμένες στην τιμολόγηση της εποχής, σκεπτόμενες πάντοτε και ως καταναλωτές.
  • Ποια φλέγοντα θέματα αντιμετωπίζει ο κλάδος;
Τα φλέγοντα θέματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι:
Α) Η σημαντική αύξηση της παράνομης εργασίας και δραστηριότητας στον επισκευαστικό τομέα. O αθέμιτος ανταγωνισμός και οι στρεβλώσεις που προκαλούνται στην αγορά της επισκευής σε βάρος των συναδέλφων μας επισκευαστών, οι οποίοι εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους έναντι της πολιτείας και των πολιτών, αλλά μένουν ουσιαστικά απροστάτευτοι απέναντι στην παρανομία και την αυθαιρεσία. Το κράτος χάνει πολύτιμα έσοδα σε κρίσιμους καιρούς από φορολογητέες δραστηριότητες. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ασφαλής οδική κυκλοφορία των κατόχων οχημάτων από αμφίβολης ποιότητας «υπηρεσίες».
Β) Η έλλειψη συμμετοχής του κλάδου στις λήψεις αποφάσεων μέτρων που τον αφορούν όπως είναι οι κυβερνητικές και υπουργικές αποφάσεις αλλά και οι περιφερειακές και δημοτικές αποφάσεις, παρότι που το φαινόμενο αυτό έχει βελτιωθεί δεν έχει όμως εξαλειφθεί.
Γ) Η έλλειψη χρηματοδοτικής στήριξης και η παντελής απουσία αναπτυξιακών κινήτρων από την πολιτεία δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για τον κλάδο της επισκευής του αυτοκινήτου, ο οποίος συρρικνώνεται με γεωμετρική πρόοδο, παρότι που προσφέρει και ενισχύει την εσωτερική οικονομία της χώρας, δίνοντας ταυτόχρονα και θέσεις εργασίας.
Δ) Οι στρεβλώσεις που δημιουργούνται στην διεκπεραίωση του ασφαλιστικού φακέλου και στην καταβολή της ασφαλιστικής αποζημίωσης.
  • Ποιες είναι οι ευκαιρίες της εποχής για τον κλάδο σας (π.χ. το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι μια τέτοια;)
Μια τεράστια ευκαιρία της εποχής για τον κλάδο μας, -την οποία «παλεύουμε» αλλά θα χρειαστεί να «ωριμάσει» και στη συνείδησή μας,- είναι τα λεγόμενα «cluster», η «ισχύς εν τη ενώσει», της συνεργατικότητας μεταξύ των επιχειρήσεών μας που θα αποφέρει τεράστια στήριξη στον κλάδο και θα υποστηρίξει στην ενημέρωσή του για την παγκόσμια εξέλιξη της αυτοκινητοβιομηχανίας, των υλικών, και της τεχνογνωσίας.
Επίσης, ο κλάδος θα πρέπει να επιλέξει μορφές επικοινωνίας της εποχής μας, οι οποίες διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην επαφή του με τον πελάτη-καταναλωτή, όπως είναι το ηλεκτρονικό εμπόριο και η προβολή της επιχείρησής του.
Πόσες είναι οι επιχειρήσεις στην Βόρεια Ελλάδα και πόσες από αυτές είναι μέλη του συνδέσμου σας;
Στο Νομό Θεσσαλονίκης όπου είναι και η γεωγραφική εμβέλεια του Σωματείου Αδειούχων Βιοτεχνών Φανοποιών Βαφέων Αυτοκινήτων Νομού Θεσσαλονίκης, η «δύναμη» των εγγεγραμμένων φανοποιών-βαφέων αυτοκινήτων βάσει του ΚΑΔ του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης είναι 348 και ο αριθμός των εγγεγραμμένων μελών του σωματείου μας είναι 257.

 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto