Eπιστρέφει στους αγώνες Αντοχής η Peugeot

3.325 Επισκέψεις στο άρθρο (14/11/2019)

Η Peugeot ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να επιστρέψει στους κορυφαίους αγώνες αντοχής το 2022 και συγκεκριμένα στο FIA World Endurance Championship και στον 24ωρο αγώνα του Le Μans.

Η PSA σε σύντομη ανακοίνωσή της την Τετάρτη, δήλωσε την πρόθεσή της να συμμετάσχει  σε όλους τους αγώνες του WEC από το 2022-2023 αλλά και στο Le Mans, όπου έχει κερδίσει τον αγώνα τρεις φορές, με έναν υβριδικό hypercar.

Ο διευθυντής του PSA για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό Jean-Marc Finot δήλωσε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος από την προοπτική να διοχετεύσω τις ικανότητες και το πάθος της ομάδας μου σε αυτό το project. Πρόκειται για μια νέα πρόκληση και γνωρίζω ότι οι ειδικοί μας θα επιδείξουν την μεγάλη θέλησή τους να νικήσουν με ομάδες που θα στηρίζονται οικονομικά από τις φίρμες της PSA με εφόδια της εμπειρία τους και την δίψα τους για επιτυχίες».

Η Peugeot συμμετείχε στο Le Mans μεταξύ 2007 και 2011 με το πετρελαιοκίνητο 908 HDi FAP, κερδίζοντας τον αγώνα το 2009. Το 2012 είχε αναπτύξει και μια υβριδική έκδοση του αυτοκινήτου για να λάβει μέρος αλλά δεν συμμετείχε στον αγώνα επειδή έβαλε τέλος σε ολόκληρο το πρόγραμμα. Η επιστροφή της Peugeot θα αποτελέσει σημαντική ώθηση για το πρωτάθλημα που αυτή την στιγμή έχει μόνους συμμετέχοντες την Toyota και την Aston Martin, τουλάχιστον μέχρι το 2020-2021 που η Glickenhaus και η ByKolles προγραμματίζουν επίσης να είναι παρούσες.

Ο Pierre Fillon, πρόεδρος του αγώνα Le Mans, δήλωσε: «Η σημερινή ανακοίνωση είναι συναρπαστική για δύο λόγους. Συμβολίζει τόσο την άφιξη ενός νέου ανταγωνιστή στην κατηγορία hypercar που θα δημιουργηθεί από την αρχή της επόμενης σεζόν, όσο και την επιστροφή μιας κορυφαίας φίρμας στους αγώνες αντοχής.»
 

AUTOFIT PASXA
vw