Ερευνητής Toyota: «Μην δίνετε επιδοτήσεις μόνο στα ηλεκτρικά»

Ερευνητής Toyota: «Μην δίνετε επιδοτήσεις μόνο στα ηλεκτρικά»

2.015 Επισκέψεις στο άρθρο (22/10/2021)

Επιστήμονας της Toyota πιστεύει πως οι κυβερνήσεις πρέπει αν δίνουν κίνητρα στους πολίτες να αγοράσουν αυτοκίνητα που παράγουν μικρές εκπομπές ρύπων, άσχετα εάν αυτά είναι ηλεκτρικά.

Η Ευρώπη αλλά και όλες οι χώρες του πλανήτη ψάχνουν να βρουν τρόπους για να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων που παράγουν τα αυτοκίνητα, ωστόσο σύμφωνα με τον υψηλόβαθμο ερευνητή της Toyota, κ. Gill Pratt, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως οι κυβερνήσεις πρέπει να ρίξουν το βάρος στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

«Δώστε ευκαιρίες και σε άλλες λύσεις»

Ο πρόεδρος της Toyota, Αkio Τοyoda αλλά και άλλα στελέχη της φίρμας έχουν συμφωνήσει πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην μείωση των εκπομπών ρύπων, ωστόσο δεν διστάζουν να υπογραμμίσουν πως πρέπει να δοθούν ευκαιρίες και σε άλλες λύσεις, όπως στα υβριδικά και στα αυτοκίνητα με κυψέλες υδρογόνου.

Οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να διαλέγουν μια μόνο τεχνολογία

O Pratt δήλωσε σχετικά: «Δεν πρέπει εμείς να προβλέψουμε ποια λύση είναι η καλύτερη και να πούμε με βεβαιότητα ότι αυτό θα δουλέψει και το άλλο όχι». Ο Pratt θεωρεί πως οι κυβερνήσεις πρέπει να δώσουν κίνητρα σε οτιδήποτε μειώνει τις εκπομπές ρύπων και να μην διαλέγουν κάποια συγκεκριμένη τεχνολογία.

Συνεχίζει να στηρίζει υβριδικά και υδρογόνο η Toyota

Η Toyοta σχεδιάζει να λανσάρει 13,5 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2030 σε ηλεκτρικές μπαταρίες, ωστόσο μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει παρουσιάσει το πρώτο της 100% ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής. Η φίρμα ωστόσο προσφέρει μια σειρά από υβριδικά μοντέλα ενώ, έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην τεχνολογία με κυψέλες υδρογόνου.

Έκκληση για επιδοτήσεις σε υβριδικά και υδρογόνο!
- Oι κυβερνήσεις δεν πρέπει να δίνουν λεφτά μόνο για την αγορά ηλεκτρικών
- Κίνητρα για αγορά υβριδικών και μοντέλων με υδρογόνο επιθυμεί ο Pratt
Εσείς τι λέτε; Γιατί δίνονται επιδοτήσεις μόνο για τα ηλεκτρικά αφού υπάρχουν και άλλες τεχνολογίες που μειώνουν τους ρύπους των αυτοκινήτων;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto