Το Mazda 6 θα λανσαριστεί σε σεντάν και station wagon εκδοχή.

Το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης επέλεξαν οι άνθρωποι της Mazda προκειμένου να γίνει το επίσημο λανσάρισμα του Mazda 6.

Το εσωτερικό του Mazda 6 δεν αναμένεται να έχει κάποια ιδιαίτερη αλλαγή σε σχέση με το αμερικάνικων προδιαγραφών μοντέλο.

Έρχεται Γενεύη το νέο Mazda 6 Tourer

10.854 Επισκέψεις στο άρθρο (6/2/2018)

Το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο θα κάνει το Mazda 6 Tourer και sedan στο επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη έγινε η επίσημη παρουσίαση του ανανεωμένου Mazda 6 για την αμερικάνικη αγορά στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Αντζελες και σήμερα ανακοινώθηκε επίσημα το λανσάρισμα του μοντέλου σε σεντάν και station wagon εκδοχές στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ιαπωνικής φίρμας, το ευρωπαϊκό Mazda 6 Tourer πέραν των αισθητικών αναβαθμίσεων που θα υιοθετήσει από το αμερικάνικων προδιαγραφών μοντέλο, θα διαθέτει και χαμηλότερα επίπεδα θορύβου και δονήσεων στην καμπίνα, όπως επίσης και καλύτερο αεροδυναμικό συντελεστή. Πέραν αυτών, το ιαπωνικό station wagon θα βάλει στη φαρέτρα του και ένα νέο κιτ ασφάλειας το οποίο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έξυπνο σύστημα υποβοήθησης ταχύτητας και σύστημα πανοραμικής θέασης (360 μοιρών), ωστόσο το σημαντικότερο στοιχείο του ανανεωμένου Mazda 6 έχει να κάνει με τους κινητήρες που θα το εξοπλίζουν.
 

Στο πέδιο των μηχανικών συνόλων, λοιπόν, το ιαπωνικό μοντέλο θα λανσαριστεί με κινητήρες τεχνολογίας SKYACTIV X, οι οποίοι συνθέτουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά των κινητήρων βενζίνης και diesel, επιτυγχάνοντας σύμφωνα με ισχυρισμούς των ανθρώπων της φίρμας περίπου βαθμό απόδοσης της τάξεως του 37%, νούμερο αρκετά υψηλό για κινητήρα βενζίνης και υπόσχεται εξαιρετική κατανάλωση καυσίμου, μειωμένους ρύπους αλλά και πολύ καλά νούμερα ισχύος και ροπής.

Υπενθυμίζουμε πως στην αμερικάνικη αγορά το Mazda 6 προσφέρεται με τον υπερτροφοδοτούμενο Skyactiv-G κινητήρα χωρητικότητας 2,5 λτ. με 250 ίππους και 420 Nm ροπής από τις 2.000 σ.α.λ., όπως επίσης και με την ατμοσφαιρική εκδοχή του ίδιου κινητήρα με απόδοση 184 ίππων, ενώ για τη μετάδοση είναι υπεύθυνο είτε το μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων, είτε το αυτόματο Skyactin-Drive κιβώτιο 6 σχέσεων.

Τέλος, περισσότερες λεπτομέρειες και τεχνικά χαρακτηριστικά του ανανεωμένου Mazda 6 θα ανακοινωθούν στις 6 Μαρτίου, μέρα που θα ανοίξει τις πύλες της το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης για τον Τύπο -στις 8 Μαρτίου θα ανοίξει για το κοινό-.

Mercedes
moto