Θα έχει την δική του μοναδική εμφάνιση με πολλά boxy χαρακτηριστικά και ρετρό γραμμές.

Έρχεται το Golf των φτωχών;

29.104 Επισκέψεις στο άρθρο (6/6/2019)

Τι θα λέγατε για ένα Golf με λιγότερο τεχνολογικό εξοπλισμό, 1.000άρι μοτέρ και πολύ πιο προσιτή τιμή; Ιδού όσα έχουν γίνει γνωστά.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν προκαλέσει διάφορες φήμες το τελευταίο χρονικό διάστημα σχετικά με τα νέα πλάνα που έχει η VW. Συγκεκριμένα, πηγές από την Γερμανία αναφέρουν πως η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να λανσάρει στην αγορά ένα Golf «Light» που θα τοποθετείται κάτω από το γνωστό μας μικρομεσαίο αλλά πάνω από το up!, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται ποιος θα είναι ο συσχετισμός του με το Polo που εδρεύει εδώ και χρόνια ανάμεσά τους.

Όσον αφορά στο εν λόγω γερμανικό μίνι, κάποιοι μέσα στην φίρμα πιστεύουν πως θα πρέπει ακόμα και να σταματήσει η παραγωγή του, αφού δεν σημειώνει πωλήσεις αντάξιες των προσδοκιών που έχουν τεθεί. Οι ίδιοι αναφέρουν πάντως πως θα ήταν καλή ιδέα να στηριχτεί στρατηγικά το ηλεκτροκίνητο up!, δεδομένου του συνεχώς αυξανόμενου εμπορικού ενδιαφέροντος για ηλεκτρικά mini μοντέλα.
 

Επιστρέφοντας στο Golf «Light», oι φήμες κάνουν λόγο πως θα έχει την δική του μοναδική εμφάνιση με πολλά boxy χαρακτηριστικά και ρετρό γραμμές που θα θυμίζουν εν πολλοίς τo Golf πρώτης γενιάς (κάτι αντίστοιχο ετοιμάζει η Honda με το Urban EV) σε συνδυασμό με κάποιες αναφορές στο πιο μοντέρνο, επόμενης γενιάς Golf. Το μοντέλο θα βασίζεται πάνω στην MQB A0 πλατφόρμα του VW Group με την παλέτα των μηχανικών συνόλων να αποτελείται κατά βάση από επιλογές με 1.000άρηδες ΤSI κινητήρες σε συνδυασμό με το 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο της μάρκας ή, το πολύ, με κάποιο DSG κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.
 

Η τιμή του «Light» σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα θα είναι ανάμεσα σε ένα πολύ ακριβό Dacia και ένα φθηνό Skoda, με τα όσα έχουν διαρρεύσει να αναφέρουν πως το μοντέλο δεν θα έχει στην διάθεση του μεγάλο τεχνολογικό εξοπλισμό και ο εσωτερικός διάκοσμος, αν και εργονομικός, θα αποτελείται κυρίως από σκληρά πλαστικά.

Πώς σας φαίνονται τα σχέδια αυτά της Volkswagen;

Toyota
test center