Το «καυτό» Hyundai Tucson N έχει πάρει το δρόμο της εξέλιξης, όπως αποκάλυψε ο Διευθυντής Πωλήσεων της Hyundai σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έρχεται Hyundai Tucson N

6.616 Επισκέψεις στο άρθρο (26/2/2018)

Επιβεβαιώθηκε ο ερχομός της κορυφαίας N έκδοσης του Hyundai Tucson, δια στόματος υψηλόβαθμου στελέχους της φίρμας. Δείτε ποια μοντέλα θα ανταγωνιστεί, αλλά και πότε αναμένεται να λανσαριστεί.

Το τμήμα επιδόσεων N της Hyundai έχει πάρει φόρα έχοντας στόχο, όπως όλα δείχνουν, την επέκταση των εκδόσεων N σε ολόκληρη την προσφερόμενη γκάμα. Πρώτος σταθμός μετά το i30 N θα είναι το Tucson N, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων της μάρκας κ. Byung Kwon Rhim κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας παρουσίασης του νέου Santa Fe.

Ερωτηθείς, λοιπόν, για την ενδεχόμενη προσθήκη και άλλων μοντέλων N στη γκάμα δήλωσε ότι το Tucson βρίσκεται ήδη σε πρώιμα στάδια εξέλιξης, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα μετά από αυτό. Ως εκ τούτου, εφόσον βρίσκεται στα πρώτα στάδια εξέλιξης, δεν πρόκειται να δούμε το επερχόμενο Tucson N εντός του 2018, με τις περισσότερες πιθανότητες για το λανσάρισμά του να συγκεντρώνονται στο δεύτερο εξάμηνο του 2019.
 

Όσον αφορά στον κινητήρα που θα κρύβεται κάτω από το καπό του ισχυρού Tucson θεωρείται σχεδόν σίγουρη η προσθήκη του δίλιτρου turbo βενζινοκινητήρα του i30 N των 275 ίππων, στον οποίο δεν αποκλείεται να γίνουν βελτιώσεις ούτως ώστε να φτάσει ή ακόμα και να ξεπεράσει τα 300 άλογα. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, το Tucson N θα εφοδιαστεί με πιο σφικτή ανάρτηση εστιασμένη στον σπορ χαρακτήρα του μοντέλου, ενώ το σύνολο θα ολοκληρώνεται με μεγαλύτερα φρένα και ζάντες αλουμινίου όπως επίσης και επιλογή μεταξύ πολλαπλών οδηγικών προφίλ που θα μεταδίδουν ηλεκτρονικά ελεγχόμενα την κίνηση στους τέσσερις τροχούς.

Σημειώνουμε, τέλος, πως το επερχόμενο μοντέλο θα βρεθεί αντιμέτωπο με «καυτά» SUV, όπως το νέο CUPRA Ateca των 300 ίππων, το οποίο παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες, αλλά και το επερχόμενο Skoda Kodiaq RS.

AUTOFIT PASXA
vw